Θ.Φωτίου:Το παράλληλο πρόγραμμα παραμένει εν ισχύι στη Βουλή και θα συζητηθεί μετά τις γιορτές

Με την Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συζητάμε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης λόγω των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων χρόνων.

Ερωτήσεις-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
Η υπουργός μας δηλώνει με έμφαση ότι το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποσύρθηκε από τη βουλή:

«Παραμένει εν ισχύι στη Βουλή και θα συζητηθεί μετά τις γιορτές», μας λέει, τονίζοντας ότι η αναβολή της συζήτησης έγινε λόγω των αντιδράσεων και των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης: «Οι αντιδράσεις αυτές ήταν ενορχηστρωμένες και σε σύμπραξη με την τρόικα».

Αντίθετα με την αντιπολίτευση, κατά την Θεανώ Φωτίου, η κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί να «δώσει ανάσες σε μια κοινωνία που έχει ρημάξει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τα μνημόνια. Αυτά τα μέτρα είναι και προάγγελοι της πολιτικής μας, του πραγματικού “παράλληλου προγράμματος”, που θα ξεδιπλωθεί πολύ γρήγορα».

Η κυβέρνηση θα φέρει αλλαγές στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, «όπου έχει αποσαρθρωθέι το σύμπαν», όπως επίσης και μεγάλες αλλαγές στο «Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Στις κατηγορίες από την αντιπολίτευση για ρουσφετολογικό νομοσχέδιο (όσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα) η κυρία Φωτίου μας λέει: «…είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα! Αυτά τα ξέρει ο ελληνικός λαός και γελάει». Μας λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί για όλους ανεξάρτητα του τι ψήφισαν.

Η κυρία Φωτίου απαντά επίσης στις αιτιάσεις ότι το τα μέτρα δεν είναι κοστολογημένα. Μας λέει ότι το τελικό κόστος είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια

Στο τελευταίο μέρος η Θεανώ Φωτίου μας εκθέτει το συνολικό όραμά της για την κοινωνική αλληλεγγύη. Σε σχέση με τα σχολικά γεύματα μας λέει:

«Η παιδική φτώχεια είναι περίπου στο 30%. Το σχολείο εμείς το φανταζόμαστε διαφορετικά και κυρίως το δημοτικό. Φανταζόμαστε ένα σχολείο ολοήμερο, όπου το παιδί θα πηγαίνει, θα τρώει, θα το βοηθάνε στα μαθήματά του, ώστε να απαλλάξουμε από το άγχος και το άλγος το οικονομικό τις ελληνικές οικογένειες».

Δείτε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα μικρή συνέντευξη (περίπου 15 λεπτών) για ένα θέμα που μας αφορά όλους μας:

Πηγή: Left.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα