Πυρετώδεις τηλεδιασκέψεις για τα προαπαιτούμενα του 1 δισ. ευρώ

tsakaΣύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει περίπου το 50% των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους, για να εκταμιευθεί η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.

«Επτά (7) από τα 13 έχουν τώρα ολοκληρωθεί» δήλωσε ο αξιωματούχος και συνέχισε σημειώνοντας πως «όλα τα υπόλοιπα και όλα τα άλλα σχετικά αναμένεται να υιοθετηθούν από το Ελληνικό κοινοβούλιο το βράδυ της Τρίτης».

«Μια έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους πιστωτές θα ακολουθήσει την Τετάρτη» πρόσθεσε.

Τα ζητήματα που παραμένουν ακόμα “ανοιχτά” αναμένεται εντός της ημέρας να “κλειδώσουν” και να κατατεθούν στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστούν μαζί με το κύριο πακέτο των προαπαιτούμενων έως το βράδυ της Τρίτης.

Γι’αυτό το λόγο οι τηλεδιασκέψεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των πιστωτών θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθούν όποια ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Την Τετάρτη πρόκειται να συνεδριάσει το EuroWorking Group ούτως ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης.

Τέλος,σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται στις 14.00 στη διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα μέτρα, η ψήφιση των οποίων θα αποδεσμεύσει την υπο-δόση του 1 δισ. ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα