Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για 20.000 πρόσφυγες.a05ce504c79ff4198e207c1e2925929c_L

Την κοινή δήλωση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα υπογράψει στις 11 το πρωί η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία πρώτα θα επισκεφθεί το Κέντρο υποδοχής προσφύγων στον Ελαιώνα. Την Eλληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα, εντάσσεται στις αποφάσεις της Συνόδου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, στις 25 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, η Γκεοργκίεβα θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Με αφορμή την επίσκεψη της αντιπροέδρου της Κομισιόν, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, υπογράμμισε ότι «η κινητοποίηση της Ευρώπης για την προσφυγική κρίση είναι καθολική και αποφασιστική και καταδεικνύει την ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης».

Πηγή: avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα