Ελλάδα:Το σκάνδαλο-Μαντρόσκυλα και Pedigree(Video)

skandΚαι φυσικά όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη χώρα, απο την χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας συγκρατήσαμε τις φωνές,τις αντάρες,τις ατάκες και τις αψιμαχίες του αναπληρωτή υπουργού κ.Πολάκη με κάποιους δημοσιογράφους.Δηλαδή το θεατρικό μέρος του ζητήματος.

Σίγουρα το 90% των Ελλήνων πολιτών  γνωρίζει το τι ειπώθηκε μεταξύ του υπουργού και των δημοσιογράφων στον “καβγά”,ωστόσο για το ποια ήταν η θεματική της συνεντεύξεως ουδείς,θεωρώ,ότι θα έχει γνώση.

Για να ξεφύγουμε λοιπόν από το θεατρικό κομμάτι και τη σκόπιμα “μεσημεριανάδικη” κάλυψη του θέματος,ας πούμε ότι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συζητήθηκε το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ,καθώς και η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα τον κ.Ξανθό και τον κ.Πολάκη ,η έρευνα  αποκάλυψε «ύποπτες» αναθέσεις έργων προβολής προγραμμάτων ενημέρωσης για θέματα Υγείας. Ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφεραν χθες ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 15 εταιρείες επικοινωνίας και 15 έως 20 υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με πιο απλά λόγια, μια από τις “ύποπτες υποθέσεις” είναι αυτή όπου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ “βάφτισε” επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε σε εταιρεία συζύγου θεσμικού παράγοντα της χώρας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο καρκίνος δεν αποτελεί ως γνωστόν επιδημικό λοιμώδες νόσημα και άρα το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έπρεπε να κάνει τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια.

Εκτός αυτού,και  επειδή πρόκειται για μηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα, η προβολή θα έπρεπε είναι δωρεάν.

Τη διετία 2011 – 2012, διατέθηκαν 931.000 ευρώ για προγράμματα ενημέρωσης για τη γρίπη και 232.000 ευρώ για την εκστρατεία για τα γενόσημα και τα αντιβιοτικά. Δόθηκαν, επίσης, 1,22 εκατομμύριο για πρόγραμμα ενημέρωσης για το AIDS, τη γρίπη και τα γενόσημα.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συγκαταλέγεται μεταξύ των πολλών που βρίσκονταν μέσα στη λίστα που παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος με ονόματα δημοσιογράφων και εταιριών ΜΜΕ που είχαν λάβει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για ανάλογες καμπάνιες.

Video απο το Mega για το ΘΕΜΑ:

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα