Σούλτς:Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο

Martin-Schulz-President-of-the-European

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt,δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί και αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της.

Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς υπάρχουν δυνάμεις που προσπαθούν να τη διαλύσουν,δήλωσε ο κ.ΣούλτςΠαράλληλα,τόνισε πως”Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές”.

Πρόκειται για την αντίδρασή του σε πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν ότι η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει.

Επιπλέον,πρόσθεσε”Κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι’αυτό”.Ο Σουλτς σπεύδει να συμπληρώσει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι “βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει”, καθώς στις άλλες επιλογές περιλαμβάνεται μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχούν ο εθνικισμός, τα σύνορα και τα τείχη.

Επίσης,τόνισε”Αυτό θα ήταν καταστροφικό (…) Μια Ευρώπη του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τείχων” είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας “στην καταστροφή”.

Ο Σουλτς σημείωσε εξάλλου όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση αυτή του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα