Αβραμόπουλος:Kαμία χώρα δεν κινδυνεύει να βγει από τη Σέγκεν

208952-thumb

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και επικαλούνται σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν προχώρησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπερθεμάτισε ότι “καμία χώρα δεν κινδυνεύει να βγει από τη Σέγκεν. Μάλιστα, αυτή που κινδύνευσε ήταν η ίδια η συνθήκη, καθώς το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ευρώπης είναι η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών”.

Το θέμα που ανέκυψε με τη Σένγκεν, σύμφωνα με τον Επίτροπο, ήταν (και είναι) ο καλύτερος χειρισμούς των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. “Όλες οι χώρες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την προστασία αυτών των φτωχών ανθρώπων”, υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος ότι “δεν υπάρχει καμία προθεσμία για την Ελλάδα, όπως ακούστηκε”, και πως “η Frontex δεν είναι ένα ξένο σώμα, αλλά μέρος του συστήματος φύλαξης. Από την ώρα που είμαστε μέλος της ΕΕ, πρέπει να συνεργαζόμαστε με τα ευρωπαϊκά όργανα”.

“Έχω πάντα την Ελλάδα στην καρδιά μου”, είπε κλείνοντας ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα