Λονδίνο:Τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό(Βιντεο)

FD867ECD05866228A5F8662067B63452

Ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου χθες το βράδυ όπως αναφέρει η Αυγή, τραυματίζοντας τρεις πολίτες– έναν εκ των οποίων σοβαρά–, ενώ σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης φώναξε κατά την επίθεση “Αυτό είναι για την Συρία”, πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς.

“Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό”, δήλωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου με ανακοίνωση του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε πως αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ (19:05 ώρα Γκρίνουιτς) για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

Πρόσθεσε πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

Δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London’s Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση “Αυτό είναι για τη Συρία”.

Σύμφωνα με την αστυνομία τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Συναγερμός στο Λονδίνο

Οι βρετανικές αρχές έχουν θέσει στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα τα επίπεδα συναγερμού, που χαρακτηρίζεται ως “σοβαρή”, και συνιστά ότι μια επίθεση θεωρείται πολύ πιθανή.

Αεροσκάφη της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν την Πέμπτη βομβαρδισμούς σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα αυξήσουν τις πιθανότητες μιας επίθεσης στην Βρετανία, καθώς οι τζιχαντιστές ήδη θεωρούν την χώρα κυρίαρχο τους στόχο.

 

Το παρακάτω  βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα