Δικηγόρος της Χρυσής Αυγής χαστούκισε κοπέλα

xatrialΟ δικηγόρος υπεράσπισης Στ. Καρυδομμάτης, κατά τη διάρκεια διακοπής της δίκης, επιτέθηκε  σε γερμανό δημοσιογράφο και μια κοπέλα, την οποία και χαστούκισε.

Η Πολιτική Αγωγή αποχώρησε πριν την οριστική διακοπή της σημερινής δίκης.

«Θα υπάρξει απόφαση της Πολιτικής Αγωγής σχετικά με τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της διακοπής. Το νέο αυτής της ημέρας ήταν η κατάθεση της κ. Καραγιαννίδου. Ωστόσο, συνέβη ένα βίαιο περιστατικό, περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος γερμανού πολίτη που καλύπτει δημοσιογραφικά τη δίκη και μέλους του κοινού, η οποία χαστουκίσθηκε. Ο γνωστός Καρυδομάτης σφαλιάρισε μια κοπέλα, επισφραγίζοντας τις συνθήκες τραμπουκισμού από μέρους της υπεράσπισης. Αποχωρούμε από το δικαστήριο», ανέφερε ο κ. Καμπαγιάννης πριν την αποχώρηση της Πολιτικής Αγωγής.

Τώρα, όσον αφορά τη δίκη  και  τη σημερινή μαρτυρία της Παρασκευής Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Είπε  η μάρτυρας: «Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του… ήξερε πού να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν. Φαινόταν σαν να υπήρχε συνεννόηση… πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας».

Η φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο περιγράφοντας την επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος…

Μάρτυρας: «Στις 17/9 του 2013 γύρω στις εντεκάμιση το βράδυ καθόμαστε με τη Δήμητρα Ζώρζου σε ένα παγκάκι επί της οδού Τσαλδάρη… δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση. Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές, φασαρία… από αρκετά άτομα…».

Πρόεδρος: «Τι κάνατε;»

Μάρτυρας: «Είδαμε μια παρέα γύρω στα εφτά άτομα να περνάνε τον δρόμο και να έρχονται προς τα πάνω… Δεν έκαναν όμως αυτοί τη φασαρία αλλά περίπου τα είκοσι-τριάντα άτομα που έρχονταν πίσω τους και φαίνονταν απειλητικοί, ακούσαμε ένα “τρέξτε” από κάποιους από τους εφτά και κάποιοι άρχισαν να τρέχουν… σκόρπισαν οι περισσότεροι. Προηγουμένως είχαν περάσει και κάποιοι πιτσιρικάδες, φίλαθλοι του Ολυμπιακού…».

Πρόεδρος: «Σας έκανε κάτι εντύπωση από τους 20-30;»

Μάρτυρας: «Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, αρβύλες, κάποιοι μαύρα παντελόνια και κάποιοι παραλλαγής… όλοι ήταν κοντοκουρεμένοι. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αντιπαράθεση φιλάθλων, μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο. Δέκα-δεκαπέντε από τους απέναντι άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα από την οποία είχαν μείνει τρεις… άρχισαν να τους χτυπάνε, κρατούσαν και κράνη, δύο-τρεις χτυπούσαν έναν… οι άλλοι είχαν κάνει κλοιό γύρω τους… Δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση, ήταν ένας εναντίον τριών, οι υπόλοιποι απέναντι εμψύχωναν αυτούς που έδερναν τα παιδιά. Αρχικά τρόμαξα, σηκώθηκα από το παγκάκι και κοιτούσα στο σημείο της επίθεσης. Εγιναν όλα πολύ γρήγορα, κάποιοι πετάγονταν και πίσω από τους κάδους, …είδα ένα αυτοκίνητο από τα δεξιά που σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που δέχονταν επίθεση τα παιδιά. Βγήκε ο οδηγός και έπιασε κατευθείαν ένα από τα παιδιά που χτυπούσαν, οι άλλοι του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει».

Πρόεδρος: «Γνωριζόντουσαν;»

Μάρτυρας: «Σίγουρα, δεν αιφνιδιάστηκαν, φαινόταν να είχε υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, πήγαν πίσω του, …αυτός έπιασε τον Φύσσα με το αριστερό του χέρι, είδα κάποιες κινήσεις που έκανε με το δεξί χέρι, εκείνος δεν μπορούσε να αντιδράσει… Μετά από λίγο είδα που τον άφησε και πήγε προς το αυτοκίνητο. Τότε ήρθαν δύο αστυνομικοί. Ακούω τότε τον Φύσσα να φωνάζει “όχι εμένα, αυτόν πιάστε, με μαχαίρωσε στην καρδιά”. Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον οδηγό και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού».

Πρόεδρος: «Πώς ήταν;»

Μάρτυρας: «Ψηλός, αδύνατος, με κοντό μαύρο μαλλί, με μαύρη μπλούζα, έτρεξε με άλλους 2-3 να ελευθερώσουν τον οδηγό από τους αστυνομικούς… Κάποιος κλώτσησε τον αστυνομικό, όταν έτρεξε προς τα εκεί η γυναίκα αστυνομικός, αυτοί έφυγαν τρέχοντας. Στο αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι έφεραν τον Ρουπακιά, τον είχαν σε ένα γραφείο χωρίς χειροπέδες, μπαινόβγαινε από το γραφείο που τον είχαν βάλει. Ο διοικητής ζήτησε να κλείσουν την πόρτα και τότε κατάλαβα ποιος ήταν. Εγώ δεν τον αναγνώρισα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: «Αναγνωρίσατε τον συνοδηγό;»

Μάρτυρας: «Μου έδειξαν φωτογραφίες… Δύο από αυτούς που μου έδειξαν μου ταίριαζαν στον σωματότυπο αλλά δεν ήμουν σίγουρη».

Πρόεδρος: «Για δείτε τώρα…».

Μάρτυρας: «Θυμάμαι μόνο τον Ρουπακιά, πρέπει να τους δω όρθιους τους άλλους».

Πρόεδρος (προς κατηγορούμενους): «Σηκωθείτε όρθιοι».

Μάρτυρας: «Ο δεύτερος με το μαύρο σακάκι (σ.σ. ο κατηγορούμενος Γ. Καζαντζόγλου) ταιριάζει στον σωματότυπο με τον συνοδηγό… Η επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια μου ήταν οργανωμένη, ήταν όλοι μαζί και έφυγαν όλοι μαζί, δεν ήταν σκόρπιοι, φάνηκε πως ήταν συνεννοημένοι και τα ρούχα τους ήταν ίδια… Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήξερε πολύ καλά τον στόχο του, πού να πάει ακριβώς. Στην ουσία την είχαν στημένη…».

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν τη μαρτυρία της φοιτήτριας Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Η μάρτυρας κατεδάφισε την υπερασπιστική γραμμή της συμπλοκής», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, υπογραμμίζοντας ότι στην κατάθεσή της έκανε λόγο για «ασύμμετρη βία, πολλά άτομα, ένοπλα, οργανωμένα, που κινήθηκαν εναντίον του Παύλου Φύσσα αλλά και για εν ψυχρώ δολοφονία».

Όπως επεσήμαναν, από τη μαρτυρία της «προκύπτει ο στρατιωτικός χαρακτήρας της Χ.Α. και απεδείχθη ότι υπήρξε επίθεση από τάγμα εφόδου το οποίο ανήκε στη Χ.Α. Δεν υπήρξε συμπλοκή αλλά άδικη επίθεση εναντίον του Φύσσα».

Μάλιστα, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ήταν περαστική από την περιοχή και «έδρασε ως πολίτης με θάρρος, που δεν είναι προστατευόμενη μάρτυρας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα