Συρία:Bομβαρδισμός νοσοκομείου-7 νεκροί και 47 τραυματίες

www.kar.org.gr_2015-12-01_18-06-38_screen-shot-2015-12-01-at-8.05.20-pm-1

Επίθεση με βαρέλια που είχαν εκρηκτικές ύλες δέχτηκε το Σάββατο ένα από τα νοσοκομεία που η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) προσφέρει βοήθεια στη Συρία

Πρόκειται για περιοχή που πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις στη Χομς, ενώ από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν 47.
Το νοσοκομείο βρίσκεται «σε περιοχή που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πολιορκούν οι κυβερνητικές δυνάμεις» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρόμπιν Μέλντρουμ.

Το νοσοκομείο καταστράφηκε εν μέρει, επισήμαναν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε δελτίο Τύπου.

«Αυτός ο βομβαρδισμός φέρει όλες τις ενδείξεις μιας επίθεσης “διπλού αντίκτυπου”», δηλαδή ενός βομβαρδισμού που στοχοθετεί τους ανθρώπους που σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης ή ακόμη ενός βομβαρδισμού που πλήττει ένα νοσοκομείο όπου έχουν διακομιστεί τα θύματα μιας πρώτης επίθεσης, κατήγγειλε ο διευθυντής των επιχειρήσεων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μπρις ντε λε Βιν.

«Αυτή η τακτική του διπλού αντίκτυπου δείχνει ότι είχαν υπολογίσει την καταστροφή που θα προκαλούσαν σε βαθμό που εμείς μόλις που μπορούμε να φανταστούμε», προσέθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα