Πρ. Παυλόπουλος:Να στηριχθούν τα εργασιακά δικαιώματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα σέβεται τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και ζήτησε την συμπαράσταση του κ. Σμιτ έτσι ώστε, όπως είπε, με την εφαρμογή του κοινωνικού κράτους η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί.

Την ανάγκη στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων, δεδομένης και της μεγάλης ανεργίας που πλήττει την Ελλάδα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Συμβουλίου των υπουργών Εργασίας Νίκολας Σμιτ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, οι διεθνείς συμβάσεις εργασίας, που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ευρωπαϊκού θεσμικού κεκτημένου, το οποίο είναι ανάγκη να εφαρμοστεί στο ακέραιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα σέβεται τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και ζήτησε την συμπαράσταση του κ. Σμιτ  έτσι ώστε, όπως είπε, με την εφαρμογή του κοινωνικού κράτους η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Σμιτ εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα, στην οποία όπως ανέφερε «χρωστάμε πολλά» και δήλωσε πως αντιλαμβανεται πλήρως τις μεγάλες δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός.

«Πολύ συχνά μιλούμε για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει πάντα να μεταφράζεται σε κάτι το απτό. Η Ελλάδα διαδραμάτισε και διαδραματίζει έναν ρόλο ιδιαίτερα κρίσιμο όσον αφορά το τεράστιο πρόβλημα, το προσφυγικό. Εσείς, ως Ελλάδα, πάντα με ανοιχτό, θετικό πνεύμα, προσπαθήσατε να μειώσετε τις ροές και να μειώσετε το πρόβλημα που προέρχεται από τις προσφυγικές ροές. Θεωρώ λοιπόν, ότι γι΄ αυτό το λόγο, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, είναι κάτι το οποίο σας χρωστάμε», είπε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα