Μεξικό:Επεισόδια μεταξύ εκπαιδευτικών και αστυνομίας(Video)

oaxacatechΧιλιάδες εκπαιδευτικοί κατέβηκαν στους δρόμους της Οαχάκα στο Μεξικό το Σάββατο,διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νέο νόμο της κυβέρνησης που σύμφωνα με τον νέο πλαίσιο αξιολόγησής που θέτει,τους υποχρεώνει να διαθέτουν ειδικές  δεξιότητες.

Υποστηρίζουν ότι είναι άδικο μέτρο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις. Αναφέρουν επίσης ότι οι αξιολογήσεις δεν λαμβάνουν υπόψιν τις ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται για να διδάξει ένας εκπαιδευτικός σε αγροτικές περιοχές ή περιοχές αυτοχθόνων πληθυσμών.

Η κυβέρνηση απο την πλευρά της λέει ότι οι εκπαιδευτικοί σε ολόκληρο το Μεξικό θα πρέπει να αξιολογηθούν, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Όσοι πάλι, αρνούνται να λάβουν μέρος στις εξετάσεις αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο την απόλυση,ενώ,όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση,όσοι εκπαιδευτικοί σημειώσουν υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση πιθανόν και  να λάβουν μισθολογικές αυξήσεις έως και 35%.

Τώρα,σύμφωνα με τα Μέσα ενημέρωσης της χώρας,κατά τη διάρκεια της  διαμαρτυρίας  των εκπαιδευτικών οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονα επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των κατασταλτικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα