Τουρκία:Αναστέλλει προσωρινά τα πλήγματα κατά του ΙΚ στη Συρία

turkey_3

Σύμφωνα με την εφημερίδα  Hürriyet,η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει “προσωρινά” τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί κατά της οργάνωσης Ισλαμικό κράτος (ΙΚ) στη Συρία στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε νέο περιστατικό με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, η απόφαση της Τουρκίας να διακόψει τις πτήσεις της πάνω από τη Συρία λήφθηκε σε συντονισμό με τη Ρωσία, η οποία δεσμεύτηκε επίσης να αναστείλει τις επιχειρήσεις της κατά μήκος της τουρκικής μεθορίου.”Τα δύο μέρη συμφώνησαν να ενεργήσουν με προσοχή μέχρις ότου αποκατασταθούν οι συνήθεις επαφές τους και μειωθούν οι εντάσεις”, γράφει η Hürriyet.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβει σε κανένα σχόλιο σε σχετική ερώτηση από το  Γαλλικό Πρακτορείο σε σχέση με τις πληροφορίες αυτές.

Οι σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας διέρχονται σοβαρή κρίση μετά την κατάρριψη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία την Τρίτη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως το αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο τους και πως το προειδοποίησαν πολλές φορές να κάνει μεταβολή προτού ανοίξουν πυρ. Οι Ρώσοι λένε, αντίθετα, πως το Su-24 παρέμεινε συνεχώς στον συριακό εναέριο χώρο και πως η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του πριν το καταρρίψει.

Η Μόσχα ανακοίνωσε χθες ότι ετοιμάζει μέτρα οικονομικών αντιποίνων εναντίον της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα