Παρίσι:Ημέρα μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων

1C16A892A0AD6D781B157A6AC2CEBF37

Ημέρα μνήμης σήμερα για τα 130 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες στη γαλλική πρωτεύουσα και περισσότεροι από 1.000 συγγενείς θυμάτων έχουν προσκληθεί να δώσουν το «παρών» στην επίσημη τελετή διοργανώνεται στην περιοχή Ινβαλίντ, στην καρδιά, δηλαδή, του Παρισιού .

Το «παρών» δίνει και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέστρεψε από τη Μόσχα όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο συμβολισμός της επιλογής του χώρου -το στρατιωτικού «χρώματος» μέγαρο των Invalides- επίσης δεν είναι τυχαίος.

Η τελετή ξεκίνησε με τη Μασσαλιώτιδα στις 11:30 ώρα Αθήνας (10:30 ώρα Παρισιού) παρόντος του προέδρου Ολάντ. Θα αναγνωστούν τα ονόματα των 130 νεκρών, εκτός από δύο, οι οικογένειες των οποίων το αρνήθηκαν.

Η απόδοση στρατιωτικών τιμών στα θύματα ήταν επίσης αμφιλεγόμενη, ενώ το αρχικό σχέδιο για προβολή φωτογραφιών είχε συναντήσει προβλήματα καθώς αρκετές οικογένειες δίστασαν να δώσουν φωτογραφίες των νεκρών τους.Μέλος μίας από τις δύο οικογένειες εξήγησε την άρνηση να πάρει μέρος στις τελετές ως διαμαρτυρία για το ότι δεν είχαν γίνει αρκετά για να αποτραπούν οι επιθέσεις.

Παράλληλα, οι κάτοικοι του Παρισιού κλήθηκαν να κρεμάσουν σημαίες από τα παράθυρα ή αντικείμενα με τον χρωματικό συνδυασμό της τρικολόρ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα