Σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ο Aλ.Τσίπρας

qtkayjamot5654390c17f3f

Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Την Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφτεί την Παλαιστίνη.

Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν του κ. Τσίπρα και κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών.

Στις 16:00 ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Γ. Χέρτσογκ, και κατόπιν θα συναντηθεί με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα έχει συνάντηση με ΜΚΟ και στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Στάινιτζ.

Παράλληλα,την  Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργοί, στις 12:50 ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο Γιάσερ Αραφάτ. Στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών παρουσία του πρόεδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς και του πρωθυπουργού Ρ. Χαμνταλάχ. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ.  Αμπάς και κοινές δηλώσεις στα ελληνικά και παλαιστινιακά ΜΜΕ. Εν συνεχεία θα παρατεθεί γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθως θα αναχωρήσει για την Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι. Ν. Αναστάσεως. Ο Πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα