O Τζον Κέρι στην Αθήνα στις 4/12

20151124233858_Stin_Athina_stis_4_Dekemvrioy_o_Tzon_Keri_

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 4 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department.

Κατά την επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Κέρι θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, όπου θα συζητηθούν η προσφυγική κρίση, η οικονομική κατάσταση της χώρας και άλλα, διμερή θέματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στο Παρίσι (COP21) και σε μια σύνοδο του NATO στις Βρυξέλλες, πριν επισκεφθεί εν συνεχεία κατά σειρά το Κόσοβο, τη Σερβία, την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Παρίσι όπου, συνοδεύοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα δώσει το «παρών» στην έναρξη της διεθνούς συνόδου για το κλίμα. Ο κ. Κέρι είναι υποστηρικτής της προταθείσας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η σύνοδος θα δώσει μια ευκαιρία στην Ουάσιγκτον να εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη της στη Γαλλία για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Κατόπιν ο κ. Κέρι αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες την πρώτη Δεκεμβρίου για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του NATO, ανέφερε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Την επομένη ο κ. Κέρι θα μεταβεί στην Πρίστινα, πρωτεύουσα του Κοσόβου, και την τρίτη Δεκεμβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη γειτονική Σερβία, στο Βελιγράδι, για τη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο κ. Κέρι θα μεταβεί την ίδια ημέρα στη Λευκωσία για επαφές με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αξιωματούχους και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα φθάσει στην Ελλάδα, για συνομιλίες σχετικά με την κρίση των προσφύγων από την Μέση Ανατολή, καθώς και για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που καλείται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε το State Department.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα