Ομπάμα-Ερντογάν:Ανάγκη για αποφόρτιση της κατάστασης μετά την κατάρριψη

1753703
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «για τη σημασία να υπάρξει αποφόρτιση της κατάστασης » μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκοσυριακή μεθόριο, ανακοίνωσε τη νύκτα η τουρκική προεδρία μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο προέδρους.
Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί της κυριαρχίας της.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για αποφόρτιση της κατάστασης ώστε να μην σημειωθούν ξανά παρόμοια περιστατικά και επανέλαβαν την αφοσίωση τους στο στόχο της καταστροφής του Ισλαμικού Κράτους.

Αναφορικά τώρα με τα στοιχεία γύρω από την ίδια την κατάρριψη, νέες αναφορές αμερικανών αξιωματούχων δείχνουν προς την κατεύθυνση ότι η κατάρριψη έγινε την ώρα που το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν εντός της συριακής επικράτειας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ που επικαλείται ανώνυμα το Reuters, η κατάρριψη έγινε αφού το μαχητικό βρισκόταν μέσα στον εναέριο χώρο της Συρίας. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στον εντοπισμό του ίχνους θερμότητας του αεροσκάφους, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ανάλογη αναφορά μιλούσε για ρωσική παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου «για μερικά δευτερόλεπτα» πριν το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίψει το ρωσικό τζετ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα