Ε.Τσακαλώτος:Η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επιτυχώς το ζήτημα των capital controls(video)

tsakalwtosKατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής,o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι  ήταν επιτυχής η κυβερνητική προσπάθεια σχετικά με τη μείωση των συνεπειών από τους τραπεζικούς περιορισμούς.

O υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρώτη μέριμνα της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας ήταν «να εστιάσουμε στο λογαριασμό τρεχουσών συναλλαγών», ώστε να διατηρηθεί η πρόσβαση σε εισαγόμενα προϊόντα.

«Βοηθήσαμε τον τουρισμό με το να εξαιρέσουμε τους τουρίστες από τον περιορισμό, ενώ καθιερώσαμε εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων τα 420 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μηνιαίο μισθό 1.680 ευρώ» υπενθύμισε ο υπουργός.

Ως αποτέλεσμα, συνέχισε, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ύφεση 4% , σήμερα περιμένουμε ύφεση 1,3% ή ακόμη και μικρότερη.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ενώ εκτίμησε ότι η άρση των τραπεζικών περιορισμών μπορεί να γίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα