Σκηνικό εμφυλίου πολέμου στη ΝΔ

αρχείο λήψης

Σκηνικό εμφυλίου πολέμου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία, μετά την αναβολή των εκλογών λόγω τεχνικών προβλημάτων. Όλα τα κορυφαία στελέχη εξαπέλυσαν βολές εκατέρωθεν.

Οι υποψήφιοι αρχηγοί αντάλλαξαν πυρά με τους Αδωνι Γεωργιάδη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα να στρέφονται τόσο κατά Ανδρέα Παπαμιμίκου όσο και κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος πάντως δεν απάντησε, άμεσα τουλάχιστον, στα πυρά.

Φιάσκο για το οποίο υπάρχουν υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο, κατήγγειλε πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία». «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματος» και ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Παράλληλα, πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου.

Τις παραιτήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Ανδρέα Παπαμιμίκου ζήτησε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για «αδιανόητα πράγματα που προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης».

Αμεση σύγκληση της ΚΟ ζήτησαν 16 ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους. Την εν λόγω επιστολή υπογράφουν οι: Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς,Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας, καθώς επίσης ο Νίκος Δένδιας, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σήμερα 13:00 συνεδριάζει η ΚΕΦΕ της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα