ΠΑΣΟΚ:Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση εκχωρεί σκανδαλωδώς τις τράπεζες

mxORyAIxMERoBJhttnBa

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την “κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς” για εκχώρηση των τραπεζών και μάλιστα κάτω από σκανδαλώδεις όρους.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

“Η Κυβέρνηση  της δήθεν Αριστεράς οδηγεί στην εκχώρηση των τραπεζών με σκανδαλώδεις όρους.

Και δεν φτάνει  μόνο αυτό. Έχει το θράσος να πανηγυρίζει και από πάνω.

Με τους χειρισμούς τους οδήγησαν στο μηδενισμό της αξίας των Ελληνικών Τραπεζών για να τις αποκτήσουν σε τιμή “ευκαιρίας” ή μάλλον “ξεπουλήματος” οι ξένοι επενδυτές.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα

· Τον Απρίλιο του 2014 μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους, η αξία των Συστημικών Ελληνικών Τραπεζών ανερχόταν στα 31 δις και η αξία των μετοχών του δημοσίου στα 18,5 δις.

· Το Νοέμβριο του 2015 η αξία των Τραπεζών είναι στα 11,5 δις (στο 1/3 Δηλαδή) και το Δημόσιο κατέχει κατά μέσο όρο στο Σύνολο μόνο το 21% .

Με μόνο 5,5 δις οι Ξένοι επενδυτές αγόρασαν τις Ελληνικές Τράπεζες.

Γιατί φτάσαμε εδώ;

α) Γιατί ενώ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις Ελληνικές Τράπεζες,(δηλώσεις του Προέδρου ΤΧΣ τον Ιούνιο, αλλά και των κορυφαίων Ευρωπαίων θεσμικών παραγόντων), οι Βαρουφάκειοι πειραματισμοί στην οικονομία, το δημοψήφισμα, τα capital controls, δημιούργησαν νέο αδιέξοδο στην οικονομία και ανάγκη νέων κεφαλαίων για τις Τράπεζες.

β) Γιατί η ανακεφαλαιοποίηση έγινε στο πάρα πέντε με απίστευτη προχειρότητα, με τη διαπραγμάτευση “ανοιχτή”, με συνθήκες πολιτικής αστάθειας.

γ) Γιατί δεν έχει λυθεί ούτε καν το μείζον θέμα των “κόκκινων” επιχειρηματικών δανείων, κάτι που εντείνει την ανασφάλεια για τις εξελίξεις

ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

· Εξαϋλώθηκαν οι μετοχές του ελληνικού δημοσίου, πράγμα που αποτελεί βαρύ πλήγμα για όλους τους Έλληνες φορολογουμένους.

· Εξαϋλώθηκε η αξία των μετοχών εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, μικρών και μεσαίων μετόχων των Τραπεζών.

· Εξαϋλώθηκαν οι επενδύσεις που είχαν κάνει ως πράξη εμπιστοσύνης στις Ελληνικές Τράπεζες, συλλογικοί και Κοινωνικοί φορείς (ταμεία, εκκλησία κλπ).

Είναι μια πολιτικά σκανδαλώδης υπόθεση που θα φωτιστεί και θα διερευνηθεί σε βάθος”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα