Επέκταση 6 μηνών στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Ε.Ε

14345570281502250859

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ,την απόφαση να επεκτείνουν κατά έξι μήνες, έως τον Ιούλιο του 2016, τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση, πήραν οι ηγέτες της Δύσης σε συνάντηση τους στο περιθώριο της συνόδου των G20, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο διπλωμάτη.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε στο Reuters πως η απόφαση πάρθηκε, παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις για μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον διττό στόχο να υπάρξει στενότερη συνεργασία στην αντιμετώπιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και να εξευρεθεί μια λύση στις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης τόνισε πως οι ηγέτες κατέληξαν πως είναι σημαντικό να διατηρήσουν την πίεση προς την Ρωσία, ενόψει της προγραμματισμένης διεξαγωγής εκλογών στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι εκλογές στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη υπόθεση. Έχουμε μόνο μια ευκαιρία να πάρουμε αυτό που θέλουμε αν χρησιμοποιήσουμε το χαρτί των κυρώσεων. Οι οικονομικές κυρώσεις χρειάζεται να διατηρηθούν μέχρι τέλους», σημειώσε ο διπλωμάτης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, καθώς οι συζητήσεις για τη συμφωνία ήταν εμπιστευτικές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Ματτέο Ρέντσι και ο Λοράντ Φαμπιούς– που εκπροσωπούσε τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη σύνοδο– συμμετείχαν στην σύντομη συνάντηση έλαβε χώρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνόδου, που πραγματοποίηθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Άγκυρα.

Η Ε.Ε. έχει επιβάλει αλλεπάλληλους γύρους κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας και της υποστήριξης που προσάπτει στη Μόσχα ότι προσφέρει στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα