Πρόεδρος του Μαλί:Καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα δε βρίσκεται στο απυρόβλητο των τζιχαντιστών

 

1848717

“Κανένα μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο” των τρομοκρατών,δήλωσε σήμερα ο  πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά ενώ προέτρεψε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο ξενοδοχείο Radisson Blu, το οποίο βρέθηκε πριν από ένα εικοσιτετράωρο στο στόχαστρο τζιχαντιστών.

Κατά  τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στο ξενοδοχείο, στη συνοικία Χαμνταλάγε,ο επικεφαλής του κράτους του Μάλι συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Μοντίμπο Κεϊτά και ορισμένους από τους υπουργούς της κυβέρνησής , όπου παραμένει και σήμερα ισχυρή η παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ίδιος εξερχόμενος του κτιρίου, όπου όμως απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν δήλωσε”Το Μάλι δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή” και “καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα, δε βρίσκεται στο απυρόβλητο αυτών των βαρβάρων μιας άλλης εποχής” .

Παράλληλα,ο Κεϊτά καταφέρθηκε εναντίον των δραστών αυτής της επίθεσης.

“Οι αξίες μας δεν είναι οι αξίες τους, (…) η “αξία της ζωής” τους είναι άγνωστη, για αυτό ακριβώς πρέπει να προσέχουμε” υπογράμμισε ο πρόεδρος του Μάλι,ενώ τόνισε”Να βρίσκεστε σε επαγρύπνηση”, “να προσέχετε” .

Ο ίδιος εξήρε τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας του Μάλι, που επενέβησαν εναντίον των ενόπλων με την υποστήριξη των δυνάμεων από τη Γαλλία, την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.”Ο επαγγελματισμός τους ήταν θαυμάσιος” σημείωσε, προτού μεταβεί σε ένα νοσοκομείο του Μπαμακό για να επισκεφθεί ορισμένους από τους τραυματίες

Σε ένα διάγγελμα προς το Έθνος που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο πρόεδρος Κεϊτά έκανε λόγο για έναν απολογισμό 19 νεκρών, 7 τραυματιών και 2 νεκρών ενόπλων.

Από την πλευρά της μια πηγή του στρατού με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο μίλησε για τουλάχιστον 27 νεκρούς μεταξύ των 170 ενοίκων και εργαζομένων στο ξενοδοχείο Radisson Blu που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης αλλά και “τουλάχιστον 3 τρομοκράτες που σκοτώθηκαν ή ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι”.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 13 ξένοι υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών: 6 Ρώσοι, 3 Κινέζοι, 2 Βέλγοι, 1 Αμερικανίδα, 1 Σενεγαλέζος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα