Φαμπιούς:«Άνοιγμα» των Ρώσων στον αγώνα κατά του ISIS

o-gallos-upourgos-eksoterikon-loran-fampiousΟ Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό France Inter, ότι διαπιστώνει ένα “άνοιγμα” στη στάση της Ρωσίας στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), τις θέσεις του οποίου άρχισε να βομβαρδίζει, όπως κάνει ήδη η Γαλλία.

Ο Φάμπιους δήλωσε “Υπάρχει ένα άνοιγμα, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, των Ρώσων, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινές και θα πρέπει να συσπειρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις” κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα,ο Φάμπιους ανέφερε”Όταν ο πρόεδρος (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν έκανε την πρόταση για έναν μεγάλο συνασπισμό (για τη δράση στη Συρία) ήταν αρχές Σεπτεμβρίου. Εμείς είχαμε πει, ο πρόεδρος (Φρανσουά Ολάντ) και εγώ –ήταν στον ΟΗΕ– ότι ήταν μια καλή ιδέα, υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα επικεντρωνόταν κατά του Ισλαμικού Κράτους κι όχι κατά των μετριοπαθών ισλαμιστών. Φαίνεται ότι σε αυτό το κομμάτι, υπήρξε μια εξέλιξη”,σημείωσε.

Επιπλέον,πρόσθεσε”Εξάλλου θα το επαληθεύσουμε την Πέμπτη, καθώς θα συναντήσουμε τον πρόεδρο Πούτιν. Και αν συμβαίνει αυτό, θα είναι κάτι καλό, επειδή θα πρέπει να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κατά του Ισλαμικού Κράτους”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η γαλλική προεδρία ,ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ, τον οποίο συνοδεύει ο Φαμπιούς, θα συναντήσει τον Πούτιν στις 26 Νοεμβρίου, δύο ημέρες έπειτα από συνάντησή του με τον Ομπάμα, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του ΙΚ και των προσπαθειών για την εξεύρεση μιας λύσης για τη Συρία.

Η Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ήταν χθες ο στόχος ρωσικών βομβαρδισμών και νέων γαλλικών αεροπορικών επιδρομών, από τις οποίες σκοτώθηκαν 33 τζιχαντιστές σε 72 ώρες.

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων και τον τραυματισμό 352, όπως και για τη συντριβή στο Σινά της Αιγύπτου τον Οκτώβριο του ρωσικού αεροσκάφους, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 224 επιβαινόντων του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα