«Όχι» σε δεύτερη θητεία του Σούλτς

schultz1-thumb-largeΥπάρχει «οριστική συμφωνία» με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ότι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του τον ερχόμενο Ιανουάριο και να την παραχωρήσει σε υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), σύμφωνα με τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Μάνφρεντ Βέμπερ.

 Υπάρχει «οριστική συμφωνία» με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ότι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του τον ερχόμενο Ιανουάριο και να την παραχωρήσει σε υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild της Κυριακής o Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επειδή «η Ευρώπη περνά δύσκολες μέρες και είναι αναγκαία η σταθερότητα».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Μάρτιν Σουλτς «φλερτάρει» με την ιδέα να είναι υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις προσεχείς εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα