«Χωρίς εκπλήξεις» η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης από τον ESM

TYHTHY

Tα μέλη του Δ.Σ. του ESM, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να ανάψουν το πράσινο «φως» στην εκταμίευση της δόσης, κατόπιν και της υιοθέτησης των συμφωνηθέντων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

 Η έγκριση του θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον ESM. Τα υπόλοιπα 2,8 δισ. ευρώ της β’ δόσης του προγράμματος (συνολικά 10,3 δισ. ευρώ), θα καταβληθούν τους επόμενους μήνες

Aνώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης προανήγγειλε τις εξελίξεις  στο eurogroup και τη συνεδρίαση του ESM.

Ειδικότερα,ανέφερε ότι το Eurogroup πρόκειται να είναι  ”πολύ σύντομο και χωρίς συζήτηση για την Ελλάδα”,ενώ σπαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και την έγκριση της εκταμίευσης των 7,5 δισ., από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, σημείωσε πως η συνεδρίαση των διοικητών του ESM αναμένεται να είναι «ομαλή» και χωρίς εκπλήξεις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης το φθινόπωρο, αρκέστηκε λέγοντας, ότι, «υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν» και έδωσε ραντεβού μετά το καλοκαίρι, όταν όλοι θα έχουν περισσότερη «ενέργεια».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα