Χρ. Στάικος:Το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται όσο εμπεδώνεται η οικονομική και πολιτική σταθερότητα

«Ο τουρισμός, η τεχνολογία, η ενέργεια και δη οι ΑΠΕ, είναι κλάδοι που εμφανίζουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Σε συνδυασμό με την προώθηση των εξαγωγών, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε ο Χρ.Στάικος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά.

 Όπως υπογράμμισε ο κ. Στάικος, τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι, με εξαίρεση τα πετρελαιοειδή, το 2016 θα καταγράψει νέα αύξηση των εξαγωγών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2016 καταγράφηκαν εξαγωγές ύψουν 2,3 δισ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ήταν 700 εκατ. ευρώ.

«Γίνεται σαφές ότι δυναμικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που μπορούμε να στηριχθούμε για το νέο παραγωγικό μοντέλο, στην κατεύθυνση της υψηλής προστιθέμενης αξίας για την οικονομία, μπορούν παρά τις δυσκολίες, να έχουν προοπτική. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε, ώστε να έχουμε παρουσία ως κράτος, για την προώθηση κλάδων και το άνοιγμα νέων αγορών», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι όσο εμπεδώνεται η οικονομική και πολιτική σταθερότητα, το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα