Χρ.Σπίρτζης:«Κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η θεσμική θωράκιση της χώρας»

spirtzis«Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο που όλοι θα υπακούν το νόμο και μια αγορά στην οποία δεν θα είναι μονοπώλιο η DIGEA, αλλά θα λειτουργεί με όρους υγιούς ανταγωνισμού», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη ο Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Για να προχωρήσουμε πρέπει πρώτα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, καθυστερούν συνεχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης», τόνισε.

Από επτά σε εννέα τα μέλη του ΕΣΡ 

Ο κ. Σπίρτζης σχολίασε ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως στόχο την «μεγαλύτερη  πολυφωνία και συμμετοχή όλων των κομμάτων που έχουν εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Θα είχαν κάποια ισχύ οι κατηγορίες που μας προσάπτουν, περί ελέγχου των αποφάσεων του συμβουλίου, αν θέλαμε να μειώσουμε τον αριθμό των μελών του προεδρείου του ΕΣΡ. Εάν η ΝΔ θέλει να το αγνοεί αυτό και βρίσκει προφάσεις για να μην συσταθεί το ΕΣΡ με αποτέλεσμα να μην προχωράει ο διαγωνισμός των αδειών, εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα είναι δικό της πρόβλημα. Εμείς θα καθαρίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», συμπλήρωσε.

Δάνεια σε καναλάρχες και τηλεοπτικά δίκτυα

Στην ερώτηση αν εξυπηρετούνται τα δάνεια των τηλεοπτικών καναλιών, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είπε, «φαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους καναλάρχες. Μέλημα δικό μας να σταματήσει αυτός ο τρόπος λειτουργίας μεταξύ του τραπεζικού συστήματος και των καναλαρχών». Επιπλέον τόνισε πως η θεσμική θωράκιση της χώρας παίρνει χρόνο, όμως «οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν», συμπλήρωσε.

«Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης «είναι η θεσμική θωράκιση της χώρας. Στόχος μας είναι οι αρμόδιες αρχές, ανεξάρτητες και δημόσιες, να έχουν ξεκάθαρο ρόλο και ισχύ. Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο από τα συμφέροντα που έχουν μάθει μέχρι τώρα να δρουν ανεξέλεγκτα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα