Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στην τηλεόραση

δηδγδΟ υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως λόγω των ποιοτικών κριτηρίων που θέτει ο νόμος για το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Όπως εκτίμησε, οι 400 θέσεις που προβλέπονται, θα υπερκαλυφθούν

Μετά τη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, όσοι δεν έχουν άδεια δεν θα λειτουργούν» τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ενώ δήλωσε πως «δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας από τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια». Ξεκαθάρισε πως η Digea οφείλει μετά την πάροδο 90 ημερών να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν άδεια ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως θεωρείται αυτονόητο ότι η Πολιτεία και η ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τη DIGEA, η ΕΕΤΤ, θα παρέμβει στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος. «Μια τόσο υπεύθυνη εταιρεία, όπως η DIGEA και μια ανεξάρτητη αρχή θα επιτρέψουν σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Εκτίμησε πως λόγω των ποιοτικών κριτηρίων που θέτει ο νόμος για το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Όπως εκτίμησε, οι 400 θέσεις που προβλέπονται, θα υπερκαλυφθούν και σημείωσε πως όσοι αγωνιούν από την αντιπολίτευση και τα κανάλια για τις θέσεις εργασίας εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πρόταση να αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.

Εξήρε τη στάση των σταθμών Alpha και Star κατά τη διαγωνιστική περίοδο οι οποίοι δεν πήραν άδεια σε αντίθεση με άλλους που πήραν αλλά δεν επέδειξαν ευπρέπεια. Είπε ότι τα 6 κανάλια λειτουργούσαν παράνομα, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για το τίμημα και το διαγωνισμό που είχε γίνει για την DIGEA συγκρίνοντας το τίμημα για τις άδειες. «Για το οικόπεδο των τηλεοπτικών συχνοτήτων που είναι η Digea έδωσαν 18 εκατομμύρια και για το δένδρο που φυτεύουν στο οικόπεδο έδωσαν κατά μέσο όρο 60 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως θα τεθούν ελάχιστες προδιαγραφές και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Απαντώντας στην κριτική για κατατμήσεις έργων που λαμβάνει εταιρεία συγγενούς του κ. Καλογρίτσα είπε ότι δεν ισχύουν και προσέθεσε πως για την ανάληψη έργων δόθηκε έκπτωση άνω του 50%. Αν εξυπηρετούμε τους φίλους για να αναλάβουν ένα έργο με εκπτώσεις 50% στον προϋπολογισμό του, τότε σε λίγο δεν θα μας λέει κανένας καλημέρα», είπε χαριτολογώντας ο κ. Σπίρτζης αποκρούοντας τις επικρίσεις. Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι με όλα αυτά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα