Χρ. Μαντάς: Καμία απάντηση από τη Ν.Δ. για τα χρέη 200 εκ. που θα αποπληρώσει σε 100 χρόνια

mantas_13_0“Δεν καταλαβαίνω την επιμονή ότι είναι παράνομο η κρατική επιχορήγηση να διοχετεύεται στην εφημερίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται απο ανθρώπους, τα μέλη, τα στελέχη, δίνουν με διάφορους τρόπους, ενισχύουν αυτό το έντυπο όταν χρειάζεται να ενισχυθεί” τόνισε ο Χρ. Μαντάς, και κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις, επί της ουσίας για το τι γίνεται με αυτό το περίφημο δάνειο του αρχηγού της, αλλά και για το ποια είναι η θέση της για το θέμα του τηλεοπτικού τοπίου, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη έχει χρέη 200 εκατομμύρια τα οποία δεν μπορεί να εξοφλήσει.

 

Απαντήσεις σχετικά με τα όσα «καταγγέλλονται» για την εφημερίδα ΑΥΓΗ, μετά και τη χθεσινή κατάθεση στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, του διευθύνοντα Συμβούλου της εφημερίδας, Δημητρη Στούμπου, έδωσε στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Όπως είπε, η Κυπριακή εταιρεία που συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας λέγεται Άτλας, δεν είναι off shore, και πρόσθεσε ότι “είναι απολύτως σαφές ότι κάποιους τους έχει τσιγκλίσει το ενδιαφέρον γι’ αυτή εξαιτίας της μικρής προσπάθειας που γίνεται από το ιστορικό έντυπο της Αριστεράς και δεν μπορούν να το χωνέψουν”.

Ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε ότι ο μεγαλομέτοχος της εφημερίδας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως και ενδιαφέρεται, ενώ, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, που είχε μιλήσει νωρίτερα για το θέμα, υπογράμμισε ότι “δεν έχει παραβιαστεί ο νόμος, σε καμία περίπτωση. Τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλοι της Αυγής, καθώς και οι βουλευτές του, δίνοντας το 40% της αποζημίωσής τους, συνδράμουν και στηρίζουν αυτό το έντυπο.

Ως προς το δάνειο που ήταν του ύψους 1,2 εκατομμυρίων, αυτό πάρθηκε το 2008-09 , την ίδια περιοδο που ο ευρύτερος δημόσιος τομέας χρωστούσε πανω απο 2 εκατομμύρια. Η Εθνικη Τράπεζα είχε εγκρίνει ότι θα μπορούσε να πληρώνει 15 χιλιάδες ευρώ για το δάνειό της, όπως και έγινε και μεχρι σήμερα είναι ενήμερο και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.

Η κα Νίκη Κεραμέως, παρενέβη, σε αυτό το σημείο, επαναλαμβάνοντας την ερώτησή της για το ποιό είναι το φυσικό πρόσωπο πίσω από την κυπριακή εταιρεία, αλλά και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ οτι στηρίζει την εφημερίδα με χρήματα από την κρατική χρηματοδότηση.

“Δεν καταλαβαίνω την επιμονή ότι είναι παράνομο η κρατική επιχορήγηση να διοχετεύεται στην εφημερίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται απο ανθρώπους, τα μέλη, τα στελέχη, δίνουν με διάφορους τρόπους, ενισχύουν αυτό το έντυπο όταν χρειάζεται να ενισχυθεί” απάντησε ο κ. Μαντας, και κάλεσε τη ΝΔ να δώσει απαντήσεις, επί της ουσίας για το τί γίνεται με αυτό το περίφημο δάνειο του αρχηγού της, αλλά και για το ποιά είναι η θέση της για το θέμα του τηλεοπτικού τοπίου, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη έχει χρέη 200 εκατομμύρια τα οποία δεν μπορεί να εξοφλήσει.

Σχέδιο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που δεν αδειοδοτηθηκαν, θυμίζοντας οτι ο αριθμός τους στα χρόνια της κρίσης μειώθηκε κατά 40%, μετά από απολύσεις, ενω σήμερα υπάρχει μια δέσμη μέτρων για να μπορέσουν να στηριχθούν.

“Κανένας και καμμιά από εμάς δεν λειτουργεί στον αστερισμό του success story, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι βρισκόμαστε σε περίοδο που δεν θα πανηγυρίσουμε, αλλά δεν θα υποκύψουμε στη συστημική επίθεση, που θα ενταθεί την επόμενη περίοδο” πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα