Χρ. Βερναρδάκης: Η συμφωνία για το δημόσιο έχει κλείσει κατά 99%

vernardakis3_aftodioikisiΗ συμφωνία με τους θεσμούς, σε ότι αφορά στο δημόσιο τομέα, έχει κλείσει σχεδόν κατά 99% με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ σχετικά με τη συνολική διαπραγμάτευση είπε η εξέλιξη μέχρι στιγμής είναι θετική, «αλλά να περιμένουμε και τα τελικά αποτελέσματα».

«Έχουν ρυθμιστεί τα πάντα ως προς το Δημόσιο, δεν υπάρχουν μειώσεις, αντιθέτως μάλιστα υπάρχει και ένα αριθμητικό ξεπάγωμα των προσλήψεων, κάτι το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα την επόμενη διετία να κάνουμε έναν σοβαρό πλέον προγραμματισμό κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης στο περιθώριο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης που αφορούσε τις «ηθικολογικές χρήσεις της έννοιας του λαϊκισμού» στη σημερινή πολιτική, ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε πως «πρέπει να καταγγείλουμε την υποβάθμιση του δημόσιου λόγου που θεωρεί λαϊκισμό το οτιδήποτε αντιτίθεται στις κυρίαρχες ελίτ. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και είναι πολύ χαρακτηριστικό από τη χρήση του δημόσιου λόγου σήμερα».

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγορεί για «λαϊκισμό» την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης, εάν εννοεί αυτά που λέει, θα έπρεπε κατ’ αρχήν να αυτοχειριαστεί. Είναι η οικογένεια η οποία έχει διαλύσει τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνη για το πελατειακό κράτος, είναι υπεύθυνη για τη μιζέρια, για την καταστροφή που έχει συντελεστεί και, βεβαίως, επειδή υπάρχει δημοκρατία μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα