«Χριστούγεννα υπό τον φόβο της τρομοκρατίας» στο Παρίσι

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι γαλλικές αρχές ενόψει των Χριστουγέννων με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας σε δημόσιους χώρους και τόπους λατρείας. Οι μνήμες των τρομοκρατικών χτυπημάτων είναι ακόμη νωπές.

«Ενισχυμένη ασφάλεια και ήρεμη εγρήγορση». Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που με επιστολή του έστειλε προς τους Γάλλους νομάρχες, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, παραμονές Χριστουγέννων.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους των Παρισίων

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους των Παρισίων

Κύριο μέλημα είναι η προστασία των τόπων λατρείας και των εκκλησιών, ειδικά σήμερα και αύριο, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων λειτουργειών. Πιστεύεται μάλιστα ότι η προσέλευση των πιστών θα είναι αυξημένη, όπως παρατηρήθηκε άλλωστε σε πολλές ενορίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ενάμιση μήνα μετά τα τραγικά γεγονότα, που όμως έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστωθεί ένα θετικό κλίμα ανάμεσα στους εκπροσώπους των θρησκειών, ο γάλλος υπ. Εσωτερικών κάλεσε χθες σε πρόγευμα τους θρησκευτικούς ηγέτες καθολικών, μουσουλμάνων, ορθοδόξων, προτεσταντών και εβραίων με στόχο την περαιτέρω προώθηση μιας «εγκάρδιας συνεννόησης».

Γιορτές σε κλίμα οικονομικής ύφεσης

Mείωση της ανεργίας κατά 0,4% της ανεργίας ανακοίνωσε ο Φρ. Ολάντ

Mείωση της ανεργίας κατά 0,4% ανακοίνωσε ο Φρ. Ολάντ

Κατά τα λοιπά, μέσα στο γενικά ήρεμο κλίμα των ημερών, η μόνη γκρίνια που ακούγεται στη Γαλλία είναι το παράπονο των εμπόρων σε διάφορα μεγάλα καταστήματα του Παρισιού αλλά και των μικροπωλητών στην περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Λεωφόρου των Ηλύσιων αναφορικά με τις πωλήσεις που έχουν πέσει κατακόρυφα, ιδιαίτερα μετά την 13η Νοεμβρίου.

Προφανώς πολλοί Γάλλοι προτίμησαν να παραγγείλουν τα δώρα τους φέτος μέσω ίντερνετ. Στο γαλλικό διαδίκτυο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20%. Σήμερα πάντως και ο Φρανσουά Ολάντ επιφύλαξε από την πλευρά του ένα «δώρο» προς τον γαλλικό λαό. Η ανεργία στη χώρα, όπως ανήγγειλε, μειώθηκε κατά 0,4%. Ένα μικρό μεν ποσοστό, αλλά σίγουρα καλοδεχούμενο αφού μπορεί έτσι, έστω για λίγο, να ξεχαστεί ο αριθμός των τριών και πλέον εκατομμυρίων ανέργων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα