Χιόνια και κρύο σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

Χιόνια και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο. Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα ξημερώματα στην Αττική, σε Πάρνηθα και Πεντέλη, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.αρχείο λήψης (2)

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο, τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Στην Αττική από τη νύχτα χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη. Η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ στην Πεντέλη κλειστή είναι η περιφερειακή οδός από το ύψους του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως το ύψος του ιερού ναού του Αγ.Πέτρου.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βραδυ. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές στα νότια, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινα. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, κατά τόπους, θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο στις νότιες θαλασσιες-παραθαλασσιες περιοχές και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βραδυ. Θερμοκρασία: Έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινα-ημιορεινα κυρίως της Κρήτης. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιονι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στην ανατολική και νότια χώρα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα