Χιλιάδες διαδηλώτριες στους δρόμους του Σάο Πάολο κατά των βιασμών(Βίντεο+Φώτο)

5 χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους της Βραζιλίας απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις βιασμών μετά από την τρομακτική επίθεση της 16χρονη, η οποία βιάστηκε από 33 άνδρες.

Γυναίκες πλημμύρισαν τους δρόμους στο Ρίο και το Σάο Πάολο με πανό που έγραφαν «Αιμορραγούμε όλες», «Δεν φταίνε τα θύματα». Πολλές από αυτές ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν φορούσαν μπλούζα και είχαν ζωγραφίσει στο σώμα τους το σήμα του γυναικείου φύλλου.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν εξοργιστεί με την υπόθεση ομαδικού βιασμού μιας 16χρονης, η οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι βιαστές δεν δίστασαν να ανεβάσουν στο Twitter εικόνες και βίντεο από την επίθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 3 άνδρες που φαίνεται να ενεπλάκησαν και ακόμη τρεις καταζητούνται.

Η πανεθνική διαμαρτυρία ήρθε μια ημέρα μετά την ψήφιση μέτρων της Γερουσίας νομοσχεδίων για την αύξηση των ποινών για ομαδικό βιασμό και την ποινικοποίηση ηχογραφήσεων βιασμού.

Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες της Βραζιλίας θεωρούν πως η πολιτική δεν κάνει αρκετά πράγματα για να τις προστατέψει.

Ένα από τα συνθήματα των διαδηλώσεων ήταν «Καταπολέμηση χωρίς φόβο» – ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του αναπληρωτή προέδρου Μισέλ Temer, του οποίου το επώνυμο σημαίνει «φόβος» στα πορτογαλικά. Εκτός αυτού, το υπουργικό συμβούλιο του Τέμερ αποτελείται μόνο από άνδρες, μετά από την αναστολή της πρώτης γυναίκας προέδρου στην Βραζιλία, Ντίλμα Ρούσεφ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα