Χαρίτσης: Αμεσα η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

ÁÈÇÍÁ / ÐÁÑÁÄÏÓÇ - ÐÁÑÁËÁÂÇ ÓÔÏ ÕÐ. ÏÉÊÏÍÏÌÉÁÓ  (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)Η κοινωνία πολύ καλά κάνει να αντιδρά, να μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια, να έχει απαιτήσεις από αυτή την κυβέρνηση σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει με όλες τις δυνάμες τις τομές που περιμένει ο κόσμος από την Αριστερά.

«Εκείνο που έχουμε να κάνουμε, προκειμένου να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, είναι αφενός να δουλέψουμε στοχευμένα ώστε η σταδιακή βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών να έχει αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία και τη ζωή των ανθρώπων, και αφετέρου να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις τομές που περιμένει ο κόσμος από την Αριστερά, σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Αυτό τόνισε ο κ. Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το υλοποιούμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι, όπως είχαμε εξαρχής επιλέξει, εμπροσθοβαρές» και ότι η «κοινωνία πολύ καλά κάνει να αντιδρά, να μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια, να έχει απαιτήσεις από αυτήν την κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με την πολιτική του να θέσει τις βάσεις για μια νέα πορεία της χώρας, σε ρήξη με το παρελθόν και με μια «σκληρά νεοφιλελεύθερη και κοινωνικά αντιδραστική Δεξιά», όπως αυτή εκφράζεται στην Ελλάδα από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μια πορεία που θα περιλαμβάνει ένα νέο πρότυπο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Σε αυτή τη βάση, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους πολίτες έξω από τα στενά όρια της Αριστεράς», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στις γνώσεις και τις δεξιότητες των εργαζομένων: στην αξιοποίηση των νέων επιστημόνων, στην επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, αντί για την υποτίμηση της εργασίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός προαναγγέλλει ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για τη χρηματοδότηση της πλατφόρμας του νέου Ταμείου Συμμετοχών (FundofFunds). «Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στους τομείς των τεχνολογιών πληροφορικής και της αγροδιατροφής, θα μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από την πλατφόρμα, με τη μορφή της συμμετοχής στη μετοχική τους σύνθεση.

Συνολικά, από τα τρία νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία που θα ενεργοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (Ταμείο Συμμετοχών, νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας, νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), θα εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία 1 δισ. ευρώ από δημόσιους πόρους, συν άλλο 1 δισ. ευρώ από τη μόχλευση που θα επιτευχθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα