Χάος στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό

Ιδιαίτερα τεταμένο ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκε το μεταναστευτικό.

Ο Γιώργος Πατούλης  (K) πρόεδρος της ΚΕΔΕ μιλάει στην συνεδρίαση του ΔΣ για το μεταναστευτικό παρουσία των υπουργών Ναυτιλίας Θόδωρου Δρίτσα (2ος Δ) και Μεταναστευτικής Πολιτικής  Τασίας Χριστοδουλοπούλου (2η Α) Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία δημάρχων των περιοχών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις μεταναστευτικές ροές και όλων των μελών του ΔΣ ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ Β

Συγκεκριμένα, υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης, αρμόδιας για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του δημάρχου της Κω, Γιώργου Κυρίτση.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε τον δήμαρχο της Κω ότι δεν συνεργάζεται με τις αρχές,ενώ εκείνος  από την πλευρά του την απάντησε ότι εκείνη είναι η υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

«Προΐσταμαι ένα υπουργείο χωρίς προσωπικό» απάντησε η υπουργός, σημειώνοντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της οι υπηρεσίες ταυτοποίησης και επέδωσε σκοπιμότητες στην επίθεση του κ. Κυρίτση, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είπε ο κ. Κυρίτσης ότι ο κ. Πανούσης έφερε το πλοίο. Προφανώς από τον μπαμπά του. Δεν γίνονται ταυτοποιήσεις και δεν φταίει ο Πανούσης αλλά η… Χριστοδουλοπούλου».

«Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου με τον κ. Κυρίτση να της απαντά: «Είστε μια απίστευτη ψεύτρα», ενώ ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος»

Γ. Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε»

Τ. Χριστοδουλόπουλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση ξέρει τον ρόλο σας»

Γ. Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει»

Στη συνέχεια η κυρία Χριστοδουλοπούλου «απολογήθηκε» εξαπολύοντας πυρά προς όλους τους δημάρχους και λέγοντας: «Στην ουσία είμαι αναπληρώτρια υπουργός εσωτερικών. Βάλαμε το “μεταναστευτικής πολιτικής” αλλά ο ρόλος μου είναι συγκεκριμένος. Δεν είπα ότι θα φτιάξω κέντρα υποδοχής σε όλα τα νησιά αλλά μόνο σε εκείνα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είπα ότι θα κάνω και στη Μύκονο».

 

Στη συζήτηση παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στα έντονα παράπονα των δημάρχων, λέγοντας ότι «η αστυνομία δεν μπόρεσε και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσουν το προσωπικό στα νησιά και να προμηθεύσουν είκοσι συσκευές ταυτοποίησης που κοστίζουν η κάθε μια 3.000 ευρώ».

Απο το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε άμεση απάντηση,με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Τζανέτο Φιλιππάκο να «δεσμεύεται» πως θα διευθετήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα,ανακοινώνοντας την αποστολή ακόμα τριάντα ειδικών μηχανημάτων ταυτοποίησης μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα