Φ. Γεννηματά: Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις Σειρήνες του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς

1736878Η δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή επέτειο:

«Σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται, σύμβολα όπως το Πολυτεχνείο, μένουν σταθερά ψηλά στη συλλογική μας συνείδηση. Γίνονται κάλεσμα σε μια συνεχή αγωνιστική εγρήγορση. Για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα δίκαιο αύριο για τις γενιές που θα ‘ρθουν.

Σήμερα που η βαθιά πολυετής κρίση, αφήνει πίσω της μια πρωτοφανή απώλεια εμπιστοσύνης στους θεσμούς και απειλεί να διαρρήξει οριστικά τους δεσμούς των πολιτών με την Πολιτεία, δεν υπάρχει χρόνος για άλλα πειράματα, για άλλες αυταπάτες.

Η απογοήτευση, η διάψευση προσδοκιών, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», τρέφουν τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία, το λαϊκισμό.

Ο κοινοβουλευτισμός βάλλεται εκ των έσω, με την ακροδεξιά ρητορική μίσους να έχει βρει στέγη μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Ως εδώ. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις Σειρήνες του λαϊκισμού, του φανατισμού και της ακροδεξιάς

Οφείλουμε να δώσουμε ξανά στην Πολιτική το χαμένο της νόημα. Να την μπολιάσουμε ξανά με ανθρωπιά και αισιοδοξία. Με μια πολιτική που θα αγκαλιάζει, τον αδύναμο, όλους όσους το έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, γενετήσιο προσανατολισμό. Που θα διαχέει δίκαια την ωφέλεια της παραγωγής στο κοινωνικό σύνολο.

Όταν μιλάω για Εθνική Γραμμή έχω όλα τα παραπάνω κατά νου.

Έχω κατά νου τη σκληρότητα του αδυσώπητου οικονομικού παγκόσμιου ανταγωνισμού, τις επιπτώσεις της λιτότητας και της ύφεσης στις ζωές των ανθρώπων, την ευαίσθητη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας σε ταραγμένους καιρούς.

Όταν μιλώ για Εθνική Συνεννόηση δεν σκέφτομαι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την πρόοδο της πατρίδας μας και την ενότητα και ευημερία του λαού μας.

Ότι χτίσαμε τα χρόνια της μεταπολίτευσης – και χτίσαμε πολλά – ας μην το γκρεμίσουμε με δηλητηριασμένες αντιπαραθέσεις και κοντόθωρες κομματικές σκοπιμότητες.

Δεν τις αντέχει ούτε ο λαός, ούτε ο τόπος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα