Φόβοι του Ισραήλ ότι το Ιράν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας

Το Ισραήλ κατήγγειλε σήμερα την πυρηνική δοκιμή στην οποία φέρεται ότι προχώρησε η Βόρεια Κορέα, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα αποτελέσει προηγούμενο για το Ιράν, μολονότι η Τεχεράνη έχει δεσμευτεί απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις να μην επιδιώξει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.590_2f105b9490296d98f946f036647e85c9

Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιούλιο η Τεχεράνη με τις μεγάλες δυνάμεις και προβλέπει ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί.

“Αυτή η βορειοκορεατική δοκιμή μας ανησυχεί διότι δημιουργεί προηγούμενο για το Ιράν”, είπε ο υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο της χώρας. Ο υπουργός, που θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νετανιάχου, τόνισε ότι απαιτείται σκληρή δουλειά “για να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα παραβιάσει τις δεσμεύσεις του, όπως το έκανε η Βόρεια Κορέα”.

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην πρώτη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου, που είναι πολύ πιο ισχυρή από τις κλασικές ατομικές βόμβες. Η ανακοίνωση αυτή ωστόσο έγινε δεκτή με μεγάλες επιφυλάξεις από τους ειδικούς.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα