Φρ. Ολάντ: Ο προστατευτισμός είναι η χειρότερη από τις απαντήσεις

Ο προστατευτισμός είναι η «χειρότερη από τις απαντήσεις», καθώς «επηρεάζει την απασχόληση», ιδίως στις χώρες που τον «εγκαθιδρύουν» προειδοποίησε σήμερα από το Σαντιάγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε μια σαφή αναφορά προς την πολιτική που ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Πρέπει όλοι μας να αντιταχθούμε στον προστατευτισμό. Τασσόμαστε υπέρ μιας ελεγχόμενης παγκοσμιοποίησης, προκειμένου να υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, κοινωνικά πρότυπα (…) στις συναλλαγές μεταξύ των χωρών, μεταξύ των περιοχών» επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους από το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου με την Χιλιανή ομόλογό του Μισέλ Μπατσελέτ.

Ο «προστατευτισμός είναι η χειρότερη από τις απαντήσεις» τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Αναμφίβολα εμποδίζει τις συναλλαγές, βλάπτει την ανάπτυξη και επηρεάζει την απασχόληση, περιλαμβανομένων των χωρών που στηρίζουν τον προστατευτισμό και που τον εγκαθιδρύουν».

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι δυνατό «να αλλάξουμε τον κόσμο χάρη στις συναλλαγές που οργανώνουμε μαζί» ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η διεθνής δράση μας μπορεί να διέπεται από αξίες. Και κυρίως την πολυμέρεια», υπογραμμίζοντας παράλληλα την προσήλωσή του στον ΟΗΕ.

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε μια τελετή υπογραφής συμφωνιών μεταξύ της Γαλλίας και της Χιλής, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα