Φρ.Ολάντ:«Προτιμώ να γίνω ένας πρόεδρος που έκανε δύσκολες μεταρρυθμίσεις παρά ένας που δεν έκανε τίποτε»

tvrΚαι ενώ η Γαλλία “βράζει” με την κοινωνία να αντιδρά απέναντι στις αλλαγές στα εργασιακά, ο Φρανσουά Ολάντ υπερασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις  λέγοντας πως χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Προτιμώ γίνω ένας πρόεδρος που έκανε δύσκολες μεταρρυθμίσεις παρά ένας που δεν έκανε τίποτε» λέει, αποκλείοντας παραίτηση και λέγοντας πως θα αποφασίσει στο τέλος του έτους αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Μιλώντας την Τρίτη στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο Ολάντ προσπάθησε ξανά να υπερασπιστεί τους χειρισμούς τους για τις αλλαγές στα εργασιακά, απέναντι στο κύμα αντιδράσεων συνδικάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

«Δεν θα υποκύψουμε στις αντιδράσεις, επειδή υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που υπέκυψαν» είπε. Γενικότερο σκεπτικό, είπε, είναι η δημιουργία μίας «σοσιαλδημοκρατίας α λα γαλλικά, όπου το κράτος να έχει τη θέση του και όλοι κοινωνικοί εταίροι να μπορούν να παίξουν το ρόλο τους».

«Προσπαθώ να κάνω για τη χώρα αυτό που πρέπει να κάνει ένας αρχηγός κράτους, δηλαδή μεταρρυθμίσεις ακόμη κι αν είναι δύσκολες» υπογράμμισε. «Προτιμώ να έχω την εικόνα ενός προέδρου που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έστω κι αν δεν είναι δημοφιλείς, παρά την εικόνα ενός προέδρου που δεν έκανε τίποτε».

«Η μάχη κατά της ανεργίας δεν έχει κερδηθεί, αυτά τα ποσοστά παραμένουν απαράδεκτα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως τα μέτρα χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα