Φουντώνει ο εθνικισμός στην Τουρκία(Vid)

nationalΕκτροχιάζονται πλήρως οι σχέσεις της Τουρκίας με τους Κουρδους, καθώς οι επιθέσεις εναντίον του κουρδικού πληθυσμού πλέον είναι ανεξέλεγκτες. Η εθνικιστική ορμή κατά των Κούρδων διογκώνεται όλο και περισσότερο, με τη συχνότητα των επιθέσεων να αυξάνεται και η χώρα να ολισθαίνει όλο και πιο κοντά στον πόλεμο.

Πέραν από την επίθεση στην έδρα του αντιπολιτευόμενου κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην Άγκυρα το βράδυ της Τρίτης,  στόχος έγιναν και καταστήματα ιδιοκτησίας Κούρδων στα κεντρικά της χώρας,καθώς και υπεραστικά λεωφορεία, που εκτελούσαν δρομολόγια από το δυτικό τμήμα της χώρας προς τις ανατολικές κουρδικές επαρχίες.

Όλα αυτά μετά την «Νύχτα των Κρυστάλλων» ανήμερα της 60ής επετείου των Σεπτεμβριανών,όπου τουρκικές εθνικιστικές ομάδες επιτέθηκαν κατά κουρδικών στόχων,καταστρέφοντας μαγαζιά, τραυματίζοντας άνδρες,γυναίκες ακόμα και παιδιά.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές,η τουρκική  αστυνομία ουσιαστικά δεν παρενέβη σε αυτές τις επιθέσεις,παρά παρακολουθούσαν τους Τούρκους εθνικιστές να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον τους.

Video:

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα