Φονικός βομβαρδισμός στη Συρία

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, κατά πάσα πιθανότητα ρωσικών, κατά προπυργίου των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές έπληξαν το κέντρο της πόλης Ντούμα, ανατολικά της Δαμασκού, όπου βρίσκονται οι λαϊκές αγορές, σκοτώνοντας 23 αμάχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία θεωρεί ότι το πιθανότερο είναι ότι πραγματοποιήθηκαν από τη ρωσική αεροπορία.

Η Ντούμα βρίσκεται στην περιοχή της ανατολικής Γούτα και βομβαρδίζεται συστηματικά από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις. Από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις βάλλουν από εκεί κατά της Δαμασκού.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον έξι παιδιά και επτά γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς των αεροπορικών αυτών επιδρομών, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί, αφού πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 550 τραυματίσθηκαν στην πόλη της Ντούμα στις 30 Οκτωβρίου από τις ρουκέτες που εκτόξευσε η αεροπορία του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στη βόρεια Συρία, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε 37 Ασσύριους, 27 γυναίκες και δέκα άνδρες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν απαχθεί από τις 23 Φεβρουαρίου κατά την κατάληψη ασσυριακών χωριών στις όχθες του ποταμού Χαμπούρ, στην επαρχία Χασακέ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 37 ανήκουν σε ένα πλήθος 200 ανθρώπων που είχε απαχθεί τον Φεβρουάριο. Τον Αύγουστο, το Ισλαμικό Κράτος είχε απελευθερώσει 22 άτομα.

Σύμφωνα με το Ασσυριακό Παρατηρτήριο, η απελευθέρωσή τους είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και των προσπαθειών της ανατολικής ασσυριακής εκκλησίας του Χασακέ. Ομως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «τεράστια χρηματικά ποσά καταβλήθηκαν για την απελευθέρωση των 37, έπειτα από μεσολαβητικές προσπάθειες αρχηγών αραβικών συριακών και ιρακινών φυλών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα