Φονικές πλημμύρες στη Δυτική Βιρτζίνια-Τουλάχιστον 20 άνθρωποι νεκροί

1020634_v5Τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Βιρτζίνια, η οποία πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο αιώνα και πλέον, ενώ εκατοντάδες άλλοι πολίτες χρειάστηκε να διασωθούν από σπίτια που πλημμύρισαν, δήλωσαν χθες στελέχη των πολιτειακών αρχών.

Στην ορεινή αυτή πολιτεία σημειώθηκε βροχόπτωση που ξεπέρασε τα 25 εκατοστά την Πέμπτη, με αποτέλεσμα ποτάμια και ρέματα να υπερχειλίσουν. «Οι ζημιές είναι εκτεταμένες και τεράστιες», επισήμανε ο κυβερνήτης Ερλ Ρέι Τόμπλιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας ανέφερε ότι οι ιατροδικαστικές αρχές ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι 20. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η κομητεία Γκρινμπράιερ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας, όπου καταγράφηκαν 15 θάνατοι, πρόσθεσε.

Τα νερά σε πολλά ποτάμια έχουν φουσκώσει και το ύψος τους είναι σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως στον Ποταμό Ελκ, όπου έφθασαν τα 9,75 μέτρα, στο ψηλότερο επίπεδο από το 1888, σύμφωνα με τον Τόμπλιν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα