Φλαμπουράρης:Προσχώματα στην επένδυση στο Ελληνικό φέρουν όσοι συσκοτίζουν την αλήθεια

7900754a3018dce9016df12e994ef4e7Με γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, παρεμβαίνει στο θέμα που προέκυψε με την επένδυση στο Ελληνικό, μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που αποκάλυπταν την πρόθεση να κηρυχθεί ως «αρχαιολογικός χώρος» το μεγαλύτερο μέρος της υπό παραχώρηση έκτασης.

Ο υπουργός Επικρατείας εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι τόσο ως αρχαιολογικοί χώροι, όσο και ως νεότερα μνημεία θα παραμείνουν όσα αναφέρονται ρητά στη σύμβαση που έχει υπογραφεί από το ελληνικό δημόσιο, ενώ επαναλαμβάνει πως ήταν επιτυχής η τελική διαπραγμάτευση κυβέρνησης και επενδυτών.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη:

«Οι αρχαιολογικοί χώροι στα 6.000 στρέμματα του Ελληνικού είναι προσδιορισμένοι και αναφέρονται στην σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Επίσης στη σύμβαση αναφέρονται και τα χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία που ξεπερνούν τα 35.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η επικαιροποίηση, λοιπόν, είναι αναγκαία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος και του σχεδίου ολοκληρωμένης ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, όπως τα διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τη ΝΔ, επιδιώκουν να φέρουν προσχώματα στην επένδυση, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχίες που υπήρξαν κατά την τελική διαπραγμάτευση κυβέρνησης και επενδυτών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα