ΦΕΚyou:Ένα νέο πολύτιμο διαδικτυακό εργαλείο στα χέρια του πολίτη

fekyou‘Ενα νέο,ενδιαφέρον και άκρως πολύτιμο εγχείρημα έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο από τις 18 Σεπτεμβρίου.Το fekyou είναι μια προσπάθεια ομάδας πολιτών  να φέρουν πιο κοντά το κοινό με τα αγαθά, τα δικαιώματα, την οικονομική ιστορία το τραπεζικό σύστημα και τη λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας της χώρας μας,μέσω μιας διαδικτυακής “πλατφόρμας” που συγκεντρώνει και μεταδίδει πληροφορίες βασισμένες αποκλειστικά σε επίσημα έγγραφα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, σκοπός της προσπάθειάς τους είναι να δημιουργήσουν μια κιβωτό γνώσης που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον οποιοδήποτε πολίτη.

Επιπλέον,βασική τους επιδίωξη είναι το ευρύ κοινό και ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας να ενημερωθεί σχετικά με τη δημιουργία του χρήματος (moneycreation) από τις τράπεζες,καθώς και με τον τρόπο που αυτή συνδέεται με τα δημόσια δάνεια και το δημόσιο χρέος στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

Ακολουθεί κείμενο αναλυτικής παρουσίασης του fekyou.info από τον Σταύρο Β. Τσίπρα

Το fekyou.info είναι μία πρωτοβουλία πολιτών που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 18 Σεπτεμβρίου 2015. Αποτελεί την πρώτη ιστοσελίδα στην Ελλάδα που μεταδίδει πληροφορίες βασισμένες αποκλειστικά σε επίσημα έγγραφα. Το εύρος της έρευνας που δημοσιεύεται εκτείνεται από το 1830 (πρώτη επίσημη διεθνή αναγνώριση της πλήρους ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους) μέχρι σήμερα.

Επιδίωξή μας είναι να διαμορφωθεί μία κιβωτός γνώσης που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον οποιοδήποτε πολίτη αλλά και την επόμενη γενεά, προσφέροντας ερεθίσματα για δημόσιο διάλογο στα σημαντικότερα ζητήματα της πολιτικής ζωής διευκολύνοντας παράλληλα τους πολίτες για περαιτέρω έρευνα.

Τα αγαθά, τα δικαιώματα, η οικονομική ιστορία το τραπεζικό σύστημα και η λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας είναι τα κυριότερα θέματα που επιθυμούμε να αναδείξουμε. Κορυφαίο ζήτημα στο οποίο θα εστιάσουμε είναι η δημιουργία του χρήματος (moneycreation) από τις τράπεζες και πώς αυτή συνδέεται με τα δημόσια δάνεια και το δημόσιο χρέος στη διαμόρφωση της κοινωνίας. αλλά και τις οικονομικές σχέσεις που διατρέχουν όλο το πλάτος του κοινωνικού ιστού.

Οι θεματικές συνεργασίες θα είναι βασικός μας στόχος τόσο σε εθνικό και όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η πρώτη εξ αυτών είναι η συνεργασία με το διεθνές κίνημα InternationalMovementforMonetaryReform. Είμαστε το 22ο μέλος του IMMR. Η διεύρυνση του πεδίου των συνεργασιών είναι εξαρχής στόχος μας και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες.

Η βάση της Δημοκρατίας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην κρίσιμη δημόσια πληροφορία. Ο εκδημοκρατισμός της δημιουργίας του χρήματος προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας είναι ο θεμέλιος λίθος για ένα καλύτερο μέλλον.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας fekyou.info βασίζεται κυρίως στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διεθνή κείμενα καθώςκαι σε μελέτες και εκθέσεις επισήμων φορέων με αναφοράπάντα στο επίσημο αυθεντικό κείμενο.

Τα θέματα είναι επιλεγμένα με βασικό κριτήριο την σπουδαιότητα τους για τις ζωές των πολιτών. Ο συνδυασμός επιστημονικών κλάδων, η ανάδειξη του υλικού με την χρήση της τεχνολογίας και της οπτικής επικοινωνίας θα είναι οι βασικοί άξονες του εγχειρήματός μας.

Οι πληροφορίες και οι έρευνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα fekyou.info είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μιας ομάδας που αποτελείται από νέους επιστήμονες στους τομείς της νομικής, της πληροφορικής, των οικονομικών και της οπτικής επικοινωνίας.Επιδιώκουμε τη συμμετοχή των πολιτών στο εγχείρημα μας και σύντομα θα ανακοινώσουμε ανοιχτές θεματικές ερευνών για τους πολίτες.

Εκ μέρους του fekyou.info

Σταύρος Β. Τσίπρας

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα