Φίλης για Ωραιόκαστρο:Τέτοια φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την κοινωνία

nikos-filisΟ υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην απαίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα,έκανε λόγο για προκατάληψη.

Συγκεκριμένα,σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για πολύ μειοψηφική αντίδραση, η οποία δεν αφορά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών.

Ο κ. Φίλης εξήγησε ότι τα προσφυγόπουλα το απόγευμα θα πηγαίνουν σε τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε να μάθουν τη γλώσσα και σταδιακά «να περάσουν μέσα από φιλικές παρέες στην αρχή και μετά, στα μαθήματα των κανονικών τάξεων, αλλά σταδιακά».

Παράλληλα, πρόσθεσε, «έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ως κράτος και το ΚΕΕΛΠΝΟ και εμείς, για τους αναγκαίους εμβολιασμούς των παιδιών. Άρα δεν υπάρχει καμία μα καμία σοβαρή αιτιολογία, υπάρχει προκατάληψη».

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη χθεσινή του επίσκεψη στο 132ο δημοτικό σχολείο της Αθήνας στη Γκράβα, όπου κάνουν μαθήματα 170 παιδιά τα οποία κατάγονται από 17 διαφορετικές πατρίδες.

Όπως είπ, οι δάσκαλοι του ανέφεραν ότι «αυτή η πολυεθνική συνύπαρξη δεν είναι εις βάρος κανενός, αντιθέτως και τα Ελληνάκια, και τα ξένα παιδάκια το ένα βοηθάει το άλλο κι έχουν πολύ καλή απόδοση απ’ αυτήν την συνεργασία μέσα στην τάξη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα