Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης:Κατηγορεί την κυβέρνηση η παράταξη που πρωταγωνίστησε στο κομματικό κράτος

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Επίθεση κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπολύει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στην ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργου Γεωργαντά, που κατηγορεί την κυβέρνηση για «κομματικοποίηση του κράτους» και «βόλεμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».
Το υπουργείο σχολιάζει ότι κατηγορεί την κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση «η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα».

Κατηγορεί επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και καθαιρώντας “εν ριπή οφθαλμού” αξιοκρατικά επιλεγμένους προϊσταμένους, τακτοποιώντας τα “δικά του παιδιά” είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια».

Στην αναφορά του κ. Γεωργαντά περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων, απαντά ότι ο αριθμός τους που εμφανίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, συμπεριλαμβανομένων όσων υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετών της αυτοδιοίκησης κ.λπ. «Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων», σημειώνει. Αντίθετα, επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν, ενώ υπενθυμίζει ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών με την ψήφιση του Ν. 4320/2015.

Σχετικά με την αύξηση κατά 22, των γενικών Γραμματειών, που αναφέρει η ανακοίνωση του τομεάρχη της ΝΔ, το υπουργείο αναφέρει ότι αφορούν σε μείζονα θέματα της χώρας, όπως το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κλπ «που είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους».

«Ας τελειώσουμε λοιπόν με τους λαϊκισμούς. Αυτοί που διόγκωσαν το κομματικό κράτος, αυτοί που κατέλυσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας στη Δημόσια Διοίκηση, έστω και την ύστατη στιγμή, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προσφέρουν μια ελάχιστη υπηρεσία στη χώρα, συνδράμοντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης για εξορθολογισμό του κρατικού μηχανισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα