Υπουργείο κατά αστυνομίας: Δεν θα ανεχθούμε ενέργειες πέραν των κανόνων-Προανάκριση για την επίθεση των ΜΑΤ

mat1«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με αφορμή τον τραυματισμό του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε., Σόφης Παπαδόγιαννη, από δακρυγόνο στο κεφάλι, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

Η κ. Παπαδόγιαννη μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, μαζί με το στέλεχος της ΛΑ.Ε., Βασίλη Μακρίδη και δύο ακόμα νεαρών μελών, που σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης τραυματίστηκαν επίσης από τα ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, η κ. Παπαδόγιαννη, σε προφορική κατάθεση που έδωσε στο νοσοκομείο σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που ερευνούν τις συνθήκες του τραυματισμού της, ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην διαδήλωση στο Σύνταγμα, ένοιωσε ένα κεφαλιού και έναν δυνατό πόνο και κατόπιν πληροφορήθηκε ότι την χτύπησε δακρυγόνο.

Για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ διενεργείται και προανάκριση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών διαμαρτυριών στην Πλατεία Συντάγματος, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων από την Ελληνική Αστυνομία.

Τραυματίστηκε ελαφρά μέλος πολιτικής κίνησης. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν πρόκειται να ανεχθεί ενέργειες και πρακτικές πέραν των κανόνων που έχει καθορίσει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα