ΥΠΟΙΚ:Στα μέσα Ιουνίου η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

αρχείο λήψης (4)Την επόμενη Δευτέρα αναμένει η κυβέρνηση την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. μετά την ολοκλήρωση τς συμφωνίας με τους θεσμούς.

«Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και πρόθεσε : «υπολογίζω ότι θα εκταμιευθεί η δόση την άλλη Δευτέρα».

Αναφερόμενος μάλιστα στη διαδικασία εξήγησε ότι πρώτα θα πρέπει να «βγει» η έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια η συμφωνία να περάσει από πέντε κοινοβούλια χωρών – μελών.

Το μόνο θέμα που μένει ακόμη ανοιχτό είναι αυτό των κόκκινων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου και ίσως μετατεθεί για αργότερα, συμπλήρωσε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, ενδέχεται για το συγκεκριμένο ζήτημα να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεδομένου ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, έχει μεταβεί στο Παρίσι για τη σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ η οποία αναμένεται να αποφασίσει εαν θα κάνει αποδεκτά  τα ελληνικά ομόλογα για τηχρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα