Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 153 ψήφους

 

vouli_44Υπερψηφίσθηκε με 153 ψήφους το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή,Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 153 υπέρ, 145 κατά και δύο απουσίες

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου καταψήφισε τα άρθρα που αφορούν το Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και την τροπολογία για τον «κόφτη»,αλλά  ψήφισει υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής

Δείτε αναλυτικά τα γεγονότα από τη συνεχής ενημέρωση κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και της συζήτησης στη Βουλή

Νωρίτερα,σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τους αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Παρακάτω ακολουθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών 

 

Τσίπρας:Μπορεί η Ανοιξη σε λίγες ημέρες να τελειώνει αλλά η άνοιξη της οικονομίας τώρα αρχίζει

αρχείο λήψης (1)Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας είπε«Πριν από 2 εβδομάδες στην συζήτηση για το ασφαλιστικό ξεκίνησα την ομιλία μου λέγοντας ότι εξαιτίας μιας λάθος εκτίμησης η αντιπολίτευση σήμερα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο. Σήμερα η ομιλία Μητσοτάκη αποδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το αδιέξοδο».

»Κατηγόρησα τη ΝΔ ότι από κόμμα διακυβέρνησης έγινε κόμμα διαμαρτυρίας, δεν τολμά να προτείνει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Και κατηγόρησα τον Μητσοτάκη ότι διαρκώς με υβριστικό τρόπο λέει όχι σε όλα όσα η παράταξή του ψήφισε τις κρίσιμες ημέρες του περασμένου καλοκαιριού», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ μετατρέπεται σε κινήσεις ακραίου πολιτικού σουρεαλισμού. «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο αυτό το αδιέξοδο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κόμμα διαμαρτυρίας και λέει όχι σε όσα ψήφισε με την συμφωνία του Αυγούστου.

«Δεν έχετε αντιπρόταση. Λέτε όχι σε αυτά που ψηφίσατε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις δίχως να μας εξηγείτε ποιες είναι αυτές», απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός ο οποίος «συνεχάρη» τον πρόεδρο της ΝΔ διότι έδωσε απόψε την «μαγική λύση».

«Αφιερώσατε το πρώτο μισό της ομιλίας σας στις γνωστές ύβρεις κύριε Μητσοτάκη. Με μεγάλη επιτυχία αν κρίνω από το χειροκρότημα. Το άλλο μισό της ομιλίας σας το αφιερώσατε προσπαθώντας να δώσετε στίγμα αντιπρότασης. Καθόλου επιτυχώς αν κρίνω από τα χειροκροτήματα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πού ήσασταν τόσο καιρό κύριε Μητσοτάκη και δεν μας το λέγατε ότι έχετε το τρόπο το μαγικό τρόπο να πάτε το πλεόνασμα σταθερά στο 2% και την ανάπτυξη στο 4%; Που σας είχαμε τόσο καιρό και δε το ξέραμε ; Γιατί οι κυβερνήσεις σας το ανάποδο καταφέρανε. Να φέρουν πλεονάσματα σταθερά στο 4,5 %! Και συσσωρευμένη ύφεση από το 2009, στο 25 %», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση και στο αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές. «Μας είπατε ότι αυτές τις φοβερές ιδέες θα τις εφαρμόσετε από το 2017 ως το 2021.

Τι έγινε κύριε Μητσοτάκη ; Να μη φεύγουμε ακόμα ; Να περιμένουμε ως το 2017 ;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Βγήκε ο κος Σταμάτης και σας έκαψε τα σενάρια και το αίτημα για εκλογές. Είπε την άνοιξη του 2017 θα γίνουν εκλογές. Μας έδωσε έναν ακόμη χρόνο. Σαν πολύ δε ξεχειλώθηκε αυτή η παρένθεση; Κύριε Μητσοτάκη βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Στα έδρανα αυτά θα κάθεστε μέχρι το Σεπτέμβρη του 2019 και μετά για μια τουλάχιστον τετραετία. Όσο επιμένετε να άγεστε και να φέρεστε από τους ακραίους στο κόμμα σας και από τη διαπλοκή, δεν πρόκειται να καταφέρετε να μας κερδίσετε».

 

Για ταύτιση με τις χειρότερες θέσεις των δανειστών κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνοντας πως η αναφορά του στο θέμα του χρέους απηχεί «την σταθερή θέση του κ. Σόιμπλε ότι το πρόβλημα δεν είναι το χρέος».

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε με έναν, αλλά με πολλούς και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε από τη μία πλευρά έχουμε το ΔΝΤ να ζητάει πολύ σκληρές μεταρρυθμίσεις και επιπλέον μέτρα αλλά ταυτόχρονα να λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να λένε ότι είναι υπερβολικά τα μέτρα, που ζητάει το ΔΝΤ, και ότι χρειάζεται ελαστικότητα, να λένε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι επαρκείς αλλά δεν μπορούν να δώσουν διαγραφή χρέους. Αυτό είναι το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Το πρόβλημα με σας είναι ότι ταυτίζεστε με τις χειρότερες των θέσεων των δανειστών» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας : «Θέλετε σκληρές μεταρρυθμίσεις αλλά δεν θέλετε διευθέτηση του χρέους. Είστε με το ΔΝΤ στις σκληρές μεταρρυθμίσεις και με τον κ. Σόιμπλε στο ζήτημα του χρέους».

Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κριτική της για τους έμμεσους φόρους και κατήγγειλε ότι σήμερα προχωρά σε μια εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης αν και είχε αναλάβει δεσμεύσεις για μέτρα 7,7 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016.

«Από μνήμη δεν τα πάτε καλά. Αλλά από θράσος, έχετε περίσσευμα. Λέτε ότι η κυβέρνηση βάζει φόρους, αντί να περικόψει δαπάνες. Υπονοώντας δηλαδή ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα επέλεγε αποκλειστικά το δεύτερο δρόμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Με τις δεσμεύσεις που εσείς είχατε, τι μέτρα θα παίρνατε, αν παραμένατε το Γενάρη του 2015 στη κυβέρνηση: ‘Αμεσα 2 δισ. επειδή πέσατε έξω στο στόχο του 2014, μέτρα ύψους 2 δισ. για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος για το 2015, άλλα 3,7 δισ. για να πιάσετε τον στόχο του 2016. Σύνολο μέτρων 7,7 δισ. Μόνο για τη διετία 2015-2016».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν θα κάλυπτε το κενό των 7,7 δισ. περικόπτοντας δαπάνες. «Θα μειώνατε στο μισό τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου; Θα κλείνατε σχολεία και νοσοκομεία; Τι θα κάνατε δηλαδή; Θα το κλείνατε το μαγαζί κύριε Μητσοτάκη; Δεν Θα το κλείνατε. Η αλήθεια είναι ότι και μισθούς και συντάξεις θα κόβατε και απολύσεις θα κάνατε αλλά και νέους φόρους θα επιβάλλατε. Γιατί αλλιώς τα 7,7 δισ. δεν βγαίνουν», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τη ΝΔ «να σταματήσει το αστείο περί φοροκαταιγίδας» γιατί είναι ψευδές και συκοφαντικό. «Την ξέρουμε τη συνταγή σας. Και περικοπή δαπανών, και φόροι, και υιοθέτηση των πιο ακραίων θέσεων των δανειστών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Σήμερα κάνουμε το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα σημάνει μια νέα, δημιουργική εποχή για την Ελλάδα. Μια εποχή που θα έχει και αυτή τις δυσκολίες της όμως θα έχει και προοπτική», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «απόψε οι Ευρωπαίοι ηγέτες παίρνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί».

 

«Αυτό που μένει είναι και η άλλη πλευρά να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κοινή μας συμφωνία. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει», είπε ο κ. Τσίπρας γιατί, όπως τόνισε, «ήρθε πλέον ο καιρός η Ελλάδα να γίνει πρωταγωνίστρια θετικών εξελίξεων και παραγωγός θετικών ειδήσεων. Και είναι θετική είδηση ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους για πρώτη φορά συζητείται με τη δέουσα προσοχή στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς». Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι η κυβέρνηση καταθέτει προτάσεις, ακούει προτάσεις, ανταλλάσσει απόψεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έφτασε η ώρα να ληφθούν και ουσιαστικές πολιτικές αποφάσεις.

«Εμείς σήμερα αγωνιζόμαστε για ουσιαστική και ρεαλιστική λύση για το χρέος. Για μια ουσιαστική απομείωση, ώστε να αφαιρέσουμε βάρη από τους πολίτες που θα πάρουν στις πλάτες τους το έργο της ανασυγκρότησης αυτού εδώ του τόπου, τα επόμενα χρόνια. Τους νέους και της νέες αυτής της χώρας», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι και σε αυτόν τον αγώνα η Ελλάδα δεν είναι μόνη της πλέον. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δήλωση του Ζ. Γιούνκερ ότι «από τους Έλληνες έχουμε πάρει πολλά και τους έχουμε δώσει λίγα» και κάλεσε τη ΝΔ να παραδειγματιστεί και να συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια.

 

Μητσοτάκης:Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο,ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατόμενος πρωθυπουργός

ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ôïõ íïìïó÷åäßïõ ìå ôá ðñïáðáéôïýìåíá ôçí ÐÝìðôç 5 Íïåìâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ιδιαίτερα σκληρά την ομιλία του  στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως »είτε είναι ψεύτης είτε αυταπατόμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός».

Συγκεκριμένα,ο κ.Μητσοτάκης είπε «Είστε ένας πρωθυπουργός που όταν έσπασε τα μούτρα του πήρε μία ολόκληρη χώρα και τη φέσωσε 86 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Υπήρξε συνειδητή πολιτική απάτη, κυνική και αδίστακτη». Παράλληλα είπε»Η χυδαιότερη εξαπάτηση των Ελλήνων που υπήρξε ποτέ. Θα περίμενε κανείς η κυβερνητική στροφή στη μνημονιακή πραγματικότητα θα συνοδευόταν από στοιχειώδη κριτική, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Αντί να δηλώνετε την μεταμέλεια σας συνεχίζετε την δημαγωγία σας».

Αναφορικά με το ταμείο δήλωσε πως αυτό θα κρατάει δεσμευμένη την περιουσία του ελληνικού κράτους μέχρι το 2115. Όπως είπε,» οι δανειστές ξέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μείνει πάση θυσία στην εξουσία και για αυτό τον δεσμεύουν με αυτό το υπερταμείο. Είναι ημέρα ντροπής για τη Βουλή». «Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι δικές σας παλινωδίες. Εξηγήστε μας είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις ή όχι. Για αυτο σας ζητούν να δεσμεύσετε όλη τη χώρα για να μείνετε στις καρέκλες. Σας το λέμε εμείς που είμαστε σταθεροί στις αποκρατικοποιήσεις. Σε εμάς δεν τόλμησαν σε εμάς να ζητήσουν τέτοιο ταμείο οι δανειστές και ούτε πρόκειται όταν γίνουμε κυβέρνηση». Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σχολίασε» Δεν γίνατε φιλελεύθερος κύριε Τσίπρα επειδή ψηφίσατε κάποια μέτρα, αλλά εσείς υποχρεωθήκατε να ψηφίσετε κάτι που δεν πιστεύετε και αυτο θα οδηγήσει σε μία νέα ιλαροτραγωδία. Είναι βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζει πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απογειωθεί η οικονομία».

Παράλληλα,ο κ.Μητσοτάκης ,ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές λέγοντας πως »Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα». Παράλληλα,έκανε άνοιγμα προς όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Στο ερώτημα των Ελλήνων εάν υπάρχει άλλος δρόμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία και ένα νέο πρόγραμμα για το 2017-2021. Για τα πρωτογενή πλεονάσματα δήλωσε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να πιάσει τον στόχο 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,αναφερόμενος στο χρέος είπε πως » δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας , αλλά οι μεταρρυθμίσεις και η ανταγωνιστικότητα που δεν υπάρχουν πια.  Αυτά τα δύο επηρεάζουν το χρέος». »Πάλι αυταπατηθήκατε ότι θα κάνετε κούρεμα χρέους»ενώ προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα λάβει καμία δέσμευση για το χρέος εάν δεν τελειώσει το πρόγραμμα το 2018.

Τέλος,τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίων με έναν οδικό χάρτη για το 2017-2021. »Τα χρόνια της κρίσης ήταν διδακτικά δυστυχώς για όλους μας και έχουν όλοι καταλάβει πως ο τολμηρές μεταρρυθμίσεις είναι πλέον μονόδρομος. Όλοι οι μεταρρυθμιστές σήμερα είναι στην ίδια μεριά του λόφου. Σύμμαχοι στις μεταρρυθμίσεις είναι η αλήθεια, ενώ αντίπαλοι είναι ο λαϊκισμός σε όλες του τις μορφές ανεξάρτητα από το πολιτικό καμουφλάζ».

 

 

Π.Καμμένος:Tην Τρίτη κλείνει η αξιολόγηση,κάτι που δεν κατάφεραν οι προηγούμενο

cxvxv

Η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη και το θέμα του χρέους είναι πλέον θέμα στην ατζέντα της συζήτησης, κάτι που αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του.

Υπογράμμισε, ότι το πολυνομοσχέδιο και ο κόφτης είναι το τελευταίο τέτοιου είδους νομοθέτημα που ψηφίζει η κυβέρνηση. Παραδέχθηκε ότι η φορολογία είναι δυσβάστακτη, αλλά σημείωσε ότι τελευταία φορά σήμερα ψηφίζονται τέτοιου είδους μέτρα.

Ειδικότερα, για τον κόφτη σημείωσε ότι δεν ψηφίζονται συγκεκριμένα μέτρα, αλλά μια δικλείδα ασφαλείας για την περίπτωση που οι εκτιμήσεις των δανειστών πέσουν έξω.

Ο ίδιος τόνισε, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει την Τρίτη, κάτι που δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησηςΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, το γεγονός ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμισή του και ότι αποδέχονται κι εκείνοι που έως σήμερα το πολεμούσαν να είναι στην ατζέντα της συζήτησης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εγκάλεσε, δε, την αντιπολίτευση γιατί δεν στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθειά της και τόνισε ότι η προσπάθεια του ελληνικού λαού φτάνει στο τέλος και έρχεται η λύτρωση.

Πολλοί από την αντιπολίτευση που μιλήσατε σήμερα, όταν θα βλέπετε την κασέτα της ομιλίας σας την Τρίτη το βράδυ ή την Τετάρτη το πρωί, θα μετανιώσετε, κατέληξε ο κ. Καμμένος

 

Θεοδωράκης:Συνέχεια ο κ.Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα

images

Ο πρόεδρος του Ποταμιού ,Σταύρος Θεοδωράκης,μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε »Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος».

Παράλληλα,ο κ.Θεοδωράκης είπε »Συνέχεια ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς. Και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα.  Την Άνοιξη του 15 σας λέγαμε φέρτε μια συμφωνία γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες Εσείς όμως θέλατε να το ζήσετε όλο…«Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»».

Επίσης,ο πρόεδρος του Ποταμιού ,κατηγόρησε την κυβέρνηση πως από τότε που ανέλαβε έχουν σηκωθεί από τις τράπεζες 46 δισ.

Αναφερόμενος στο Υπερταμείο τόνισε »Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους και την εποπτεία των θεσμών. Σήμερα, θα ψηφίσετεε …χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνοτην εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτουςστους πιστωτές για 99 χρόνια.  Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή.Δεν θα μας μείνει τίποτα.Πρέπει να έχουμε την τόλμη να αποφασίζουμε εμείς τι δίνουμε και δεν δίνουμε. Δεν μπορούμε ας πούμε να πουλάμε τα δίκτυα της ενέργειας.  Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος»

»Τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ;Που το πάει; Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει ; Και σε ποια θέματα; Αυτά, είναι, δυστυχώς μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα σήμερα» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ  προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο Κράτος, αποστρέφεται τον ανταγωνισμό»,τόνισε ο κ.Θεοδωράκης . »Ακόμη και οι πολυμετοχικές εταιρείες βρίσκονται όπως έγραψε σε πρόσφατο άρθρο του ο Αρίστος Δοξιάδης-βρίσκονται υπό διωγμό στην Ελλάδα, αφού οι μέτοχοι ευθύνονται με όλη την περιουσία τους σε περίπτωση που η εταιρεία χρωστά στο ΙΚΑ ή στην Εφορία».

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει αληθινά στην ιδιωτική πρωτοβουλία»συνέχισε ο κ.Θεοδωράκης , ενώ συνέχισε  »πιστεύει στο κόμμα και στις συντεχνίες. Χρησιμοποιεί τη δημοκρατία αλλά καρτ, με πρόσκαιρες και παράταιρες συμμαχίες εξοντώνει ό,τι δεν ελέγχει».

Τέλος,ο κ Θεοδωράκης τόνισε,»Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός όμως στα πολιτικά σας εγκλήματα».

 

Γεννηματά:Εσείς γονατίσατε,δεν θα γονατίσει όμως η Ελλάδα

ImageHandler (1)

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και  στον Αλέξη Τσίπρα έκανε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το πρωθυπουργό  ως «πρόθυμο πρωθυπουργό των πιο συντηρητικών κύκλων»,  τονίζοντας ότι σήμερα γράφεται μια ταπεινωτική σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος με το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

ΤΠαράλληλα,η Φώφη Γεννηματά , μίλησε για ισχνή-οριακή πλειοψηφία της συγκυβέρνησης, η συνοχή της οποίας όπως είπε, έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή της στην εξουσία και για θέατρο του παραλόγου και κακή παράσταση που έχει ημερομηνία λήξης και επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

»Πλέον γνωρίζουμε με ντοκουμέντα και όχι με εικασίες ότι η δημαγωγία και ο λαϊκισμός, η πόλωση και ο διχασμός, τα ψέματα και η ανικανότητα οδήγησαν τη χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, τη δημοκρατία υπό περιορισμό, τον δημόσιο πλούτο στη διαχείριση ξένων για έναν αιώνα και τα σπίτια των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών. Είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου», υποστήριξε η κ. Γεννηματά, και πρόσθεσε απευθυνόμενη στο πρωθυπουργό:

Επιπλέον,η κ.Γενηματά υποστήριξε πως «Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο προτείνει μνημόνιο για πάντα και διαρκή περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε λέγοντας «είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, υπονομεύει και παρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε ο πρόθυμος πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών. Ο άνθρωπος που θα έδινε αξιοπρέπεια στο λαό φορτώνει ασήκωτα βάρη στους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη και οδηγεί τη χώρα σε φτωχοποίηση».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για «κλαψουρίσματα, ψέματα και υποκρισία» της κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «αυτό που σας νοιάζει μόνο και σας ενώνει είναι η καρέκλα της εξουσίας».

Η κ. Γεννηματά, υποστήριξε ότι το «πολυνομοσχέδιο αποτυπώνει το «αποκρουστικό σχέδιο της πολιτικής της κυβέρνησης», μιας πολιτικής όπως είπε, που έφερε τη χώρα πέρυσι στο χείλος του γκρεμού και φόρτωσε τη χώρα με το επαχθέστερο μνημόνιο 3 και 4.

Παράλληλα, μίλησε για εκχώρηση του εθνικού πλούτου και περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, και υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε ταπεινωτική εποπτεία, με τον Αυτόματο Μηχανισμό Δημοσιονομικής Προσαρμογής, και ο «κόφτης», τη βάζει σε ένα στενό «κορσέ» δια βίου».

«Τα σκίσατε τα μνημόνια κ. Τσίπρα!Στον «κόφτη» όμως που ακόνιζαν επί 6 χρόνια και βρήκαν σε εσάς τον πρόθυμο και μας τον φέρατε, προβλέπονται ειδικές και άμεσες παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται «απ’ έξω» και που βέβαια θα περιλαμβάνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων», τόνισε και πρόσθεσε:«Ο δημόσιος πλούτος παραδίδεται ουσιαστική στον πλήρη έλεγχο των δανειστών, με δικαίωμα veto της τρόικας. Εκχωρούνται για 99 χρόνια προς πώληση όλες οι εταιρείες και οι συμμετοχές του Δημοσίου».

Παράλληλα η κ. Γεννηματά, υποστήριξε ότι «τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων δίνονται στα κοράκια των αγορών», και ότι «η φοροκαταιγίδα θα πνίξει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση αλλά και κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας».«Τα διαλύετε όλα. Οι 80.000 δικαιούχοι σήμερα -και 400.000 αύριο- του ΕΚΑΣ, δεν πρέπει να προστατευθούν; Είναι μήπως και αυτοί ο συνταξιούχοι των 650 ευρώ «πλούσιοι» Έλληνες; Ή μήπως «φοροφυγάδες» όπως τους αποκάλεσαν βουλευτές σας», σημείωσε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τη διάταξη για το ΕΚΑΣ.

Ακόμη,η κ.Γεννηματάχαρακτήρισε  «νέα αυταπάτη το κλείσιμο της αξιολόγησης και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη».«Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του μπορούν να εκτινάξουν το ελατήριο της οικονομίας. Δεν το πιστεύουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν.Το αντίθετο κάνουν. Συμπιέζουν το σπιράλ προς τα κάτω»

«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχνή-οριακή πλειοψηφία 153 βουλευτών. Η συνοχή της έχει ως συγκολλητική ύλη την παραμονή τους στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προχωρούν μόνοι τους, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά».

Τέλος,η κ.Γεννηματά κατέληξε «Εσείς γονατίσατε, δεν θα γονατίσει όμως η Ελλάδα».

 

Κουτσούμπας:Τουλάχιστον αστείο να εμφανίζετε ως νίκη ότι δεν θα περικόψετε τα επιδόματα πτωχοκομείου

koutsoumpas

Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και το πολυνομοσχέδιο λέγοντας «Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες».

Ο κ.Κουτσούμπας επίσης ανέφερε «Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμα νομοσχέδιο – σκούπα. Είναι απύθμενο το θράσος σας. Πώς καταφέρνετε και πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε νέα μέτρα όταν φέρνετε τον κόφτη».Παράλληλα,αποκάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης ως τον πιο πιστό υπηρέτη του κεφαλαίου και αποκάλεσε τουλάχιστον αστείο «να εμφανίζετε ως νίκη ότι δεν θα περικόψετε τα επιδόματα πτωχοκομείου».

Καταλόγισε μεταξύ άλλων, θράσος στην κυβέρνηση τους προκαταβολικούς «πανηγυρισμούς» για το ότι δεν θα εφαρμοστεί ο κόφτης.

Τέλος,ο κ.Κουτσούμπας είπε «Η κλιμάκωση της αφαίμαξης των εργατικά στρωμάτων για να τροφοδοτείται τους ομίλους  αφεντικά σας είναι η επιτυχία σας. Το θράσος σας δεν έχει όρια. Πρώτα μειώνετε τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων και τώρα αυξάνετε τις κλίμακες του ΕΝΦΙΑ, φορολογείτε ακόμα και τα αγροτεμάχια» .

 

Λεβέντης:Θέμα συνείδησης κάθε βουλευτή είναι το αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο

 

hfdfhgΘέμα συνείδησης κάθε βουλευτή είναι το αν θα ψηφίσει ή όχι το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογράμμισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής πως «Την οικουμενική την εμποδίζουν 6 θερμοκέφαλοι στη Ν.Δ. που λένε του Μητσοτάκη «άφησέ τους να καταρρεύσουν» και άλλοι 6 θερμοκέφαλοι που λένε στον Τσίπρα «60 χρόνια κάναμε να έρθουμε στην εξουσία»».

«Εγκληματείτε αν δώσετε ψήφο σήμερα», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αν θεωρείτε ανώτερο τη δόση από το υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία, ψηφίστε το. Είναι θέμα συνείδησης κάθε βουλευτή».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ως πληροφορία του ότι «τον «κόφτη» και το υπερταμείο το συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα δεν άλλαξε ούτε ένα νι ούτε ένα σίγμα».

Επίσης σχολίασε την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Χάρηκα που λύθηκε το πρόβλημα της Ελλάδος από τον κ. Μητσοτάκη. Θα πετύχει 2% πλεόνασμα συν 4% ανάπτυξη, οπότε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Ο κ. Λεβέντης απάντησε και στο ΚΚΕ που χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ως μνημονιακό κόμμα…

«Να τους ενημερώσω ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα και πρεσβεύει την άποψη ότι αν είχαμε κόψει τις παθογένειες από το 2009 θα είχαμε προλάβει το κακό, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που δεν μπήκαν σε μνημόνια. Το έγκλημα το έκανε ο Κώστας Καραμανλής που έκανε εκλογές για να δραπετεύσει και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Γ. Παπανδρέου», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και συνέχισε: «Η άποψή μας είναι και τώρα αν κάνουμε μεταρρυθμίσεις θα αποκτήσουμε αξιοπιστία. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσει μία άλλη Βουλή και μία άλλη κυβέρνηση».

 

Δείτε αναλυτικά τα γεγονότα από τη συνεχής ενημέρωση κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και της συζήτησης στη Βουλή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα