Υεμένη:Νεκρός ο κυβερνήτης της πόλης Άντεν-Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

ImageHandler

Ο κυβερνήτης της πόλης Αντεν στη νότια Υεμένη σκοτώθηκε σε έκρηξη, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Το κομβόι που μετέφερε τον Τζααφάρ Μοχάμεντ Σαάντ επλήγη στην περιοχή Ταουάχι της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και έξι σωματοφύλακές του.

Ο Σαάντ πήγαινε στο γραφείο του όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, με τη στήριξη των επιχειρήσεων του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, έδιωξαν από το Άντεν τους σιίτες Χούτι νωρίτερα φέτος. Οργάνωση που διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα εκμεταλλεύεται το χάος στην Υεμένη  για να καταλάβει έδαφος στο νότια και ανατολικά της χώρας και έχει ισχυρή παρουσία στο Άντεν. Την οργάνωση αυτή ανταγωνίζεται το Ισλαμικό Κράτος

Ο στρατηγός Σάαντ είχε αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντα του κυβερνήτη του Άντεν. Ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εγκαταστάθηκε στα μέσα Νοεμβρίου στην πόλη, την «προσωρινή» πρωτεύουσα της Υεμένης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανακοίνωσή τους, οι τζιχαντιστές της ISIS αναφέρουν ότι πυροδότησαν αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά, την ώρα που η αυτοκινητοπομπή του Τζααφάρ Μοχάμεντ Σάαντ διέσχιζε μια δυτική συνοικία του Άντεν.

Στις 6 Οκτωβρίου, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια αιματηρή επίθεση κατά της προσωρινής έδρας της κυβέρνησης στο Άντεν και θέσεων του αραβικού συνασπισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα