Τ. Χριστοδουλοπούλου:Η συμφωνία υπεγράφη κάτω από ένα κράτος εκβιασμού

«Δεν θεωρώ ότι έγινε μνημονιακός ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μέρα. Η συμφωνία ήταν προϊόν εκβιασμού» υποστήριξε η υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου σε συνέντευξή της, το πρωί της Τετάρτης, στην ΕΡΤ.

Υποστήριξε πως δεν συμφωνεί με τη στάση «όταν είσαι μειοψηφία σε ένα κόμμα να φεύγεις, γιατί έτσι κάθε μέρα η ιστορία θα γεννούσε τουλάχιστον 5 κόμματα». «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια μετάβαση, την μετάβαση αυτή μπορεί να την εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει».

Ωστόσο τόνισε ότι «οι συλλογικές διαδικασίες είναι μια σημαντική μορφή εσωκομματικής δημοκρατίας, που πρέπει όλοι μαζί να την περιφρουρήσουμε». Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος το Σαββατοκύριακο με κριτήριο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολύ σημαντικά πράγματα αυτούς τους 7 μήνες. Το θέμα είναι τι στόχους έχει από εδώ και πέρα. Δεν είναι το πρόβλημα μου να έχω παρουσία στη Βουλή, ή στην κυβέρνηση. Το θέμα είναι πως μπορείς να κάνεις πολιτική, με ποιους όρους και πως θα διατηρήσεις ένα κόμμα που είναι Αριστερό, αυτά θα θέσω στο Σαββατοκύριακο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.»

«Το ότι άνοιξε η ΕΡΤ είναι ένα από τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ, ότι χιλιάδες άνθρωποι γύρισαν στη δουλειά τους και κάποιοι ανέπνευσαν έναν αέρα Δημοκρατίας» συνέχισε. Τόνισε μάλιστα ότι «η συμφωνία υπεγράφη κάτω από ένα κράτος εκβιασμού» ενώ όπως υπογράμμισε «σημαίνει κάτι ότι έχουμε μείνει μέχρι την προκήρυξη των εκλογών».

Για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι σέβεται «όλες τις επιλογές όλων των ανθρώπων, αυτό δεν σημαίνει ότι η κρίση της Αριστεράς δεν πρέπει να είναι στο επίκεντρο του στοχασμού. Όλη η ευρωπαϊκή Αριστερά βρίσκεται σε κρίση και το γεγονός ότι πήραμε εμείς την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι λύθηκε η κρίση».

Τέλος πρόσθεσε ότι κανείς δεν εμπόδισε την εφαρμογή αριστερής πολιτικής στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν υποτεθεί ότι εμένα μου χρεώνουν αριστερή πολιτική, δεν θα στοιχίσει στο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά; Κανείς δεν εμπόδισε την εφαρμογή αριστερής πολιτικής».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα